Groot economisch belang doortrekking A15

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VNO/NCW

Ondernemers die willen meepraten over dit onderwerp zijn op 6 september vanaf 16.00 uur van harte welkom in het Wijnfort in Lent.

Groot economisch belang doortrekking A15

Het georganiseerde bedrijfsleven in de regio Arnhem-Nijmegen trekt samen op om het economisch belang van doortrekking van de A15 hoger op de politieke agenda te krijgen. De A15 is een belangrijke verbinding tussen het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Europese achterland. De weg speelt dus een grote rol in het Europese goederenvervoer, maar de ontbrekende schakel tussen Bemmel en de A12 (bij Zevenaar) zorgt voor veel oponthoud in de regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten. De wegen zijn er al jaren overbelast, wat bijna dagelijks tot files leidt op de A50, A12, A325 en de Pleyroute (N325). Hierdoor ontstaan ook op aansluitende wegen problemen op het gebied van bereikbaarheid en leefbaarheid. De verkeersproblematiek heeft bovendien negatieve gevolgen voor de ruimtelijke en economische vooruitzichten van de regio. De politiek schuift de beslissing om hier eindelijk eens iets aan te doen steeds voor zich uit.  

Bijeenkomst A15
Reden voor het regionale bedrijfsleven om in actie te komen en aandacht te vragen bij de regionale en landelijke politiek. Werkgeversverenigingen VNO-NCW Midden, MKB-Midden, brancheverenigingen EVO en TLN, de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en SER Gelderland hebben gezamenlijk een notitie opgesteld, waarin de consequenties bij wel en niet doortrekken van de A15 zijn beschreven. Daarnaast organiseert VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen samen met genoemde partijen op 6 september een bijeenkomst over het belang van de doortrekking van de A15. Onder de forumleden bevinden zich Cees Deelen (Havenbedrijf Rotterdam NV), Charlie Aptroot (VVD) en Marijke van Haaren-Koopman (Provincie Gelderland). Tijdens de bijeenkomst wordt de notitie overhandigd aan belanghebbenden die invloed kunnen uitoefenen op het politieke proces.  

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de regiomanager van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, Gerbert Wubs

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!