Groots onderzoekscentrum voor duurzaam ondernemen van start

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Avans Hogescholen

Avans Hogeschool opent op woensdag 30 september een van de grootste onderzoekscentra in Nederland op het gebied van duurzaam ondernemen: het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB).

Groots onderzoekscentrum voor duurzaam ondernemen van start

Met de kick-off in het Chassé Theater in Breda gaat het onderzoek van 6 lectoren en 50 docenten van start. Met masterclasses, workshops en interactieve bijeenkomsten is de kick-off De Winst van Duurzaam Ondernemen een inspirerende dag voor alle ondernemers.

Experts geven hun eigen visie, scherpe analyses en soms confronterende inzichten op het thema. Ervaren duurzame ondernemers delen hun succesverhalen en dilemma’s. Er is onder andere aandacht voor: jonge bedrijven in internationale netwerken, continu verbeteren, nieuwe financiering voor MKB en duurzame keuzes van consumenten.

Het ESB werkt aan vragen van bedrijven en instellingen op het gebied van duurzaam ondernemen en duurzame economische ontwikkeling. Bedrijven ontdekken bij de kick-off mogelijkheden om samen met de lectoren de grenzen van duurzaam ondernemen te verleggen.

Jonge ondernemers

Een aantal jonge ondernemers en ervaringsexperts onthult hun geheimen om duurzaam te blijven innoveren. Willem Lageweg deelt zijn ervaring als directeur van het nationale kennisnetwerk op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen: MVO Nederland. Natascha Kooiman, Duurzaamheidsrebel en oprichter Smaackmakers, deed uitgebreid onderzoek naar hoe 10 grote cateraars hun aanbod kunnen verduurzamen. De resultaten vertaalt ze direct naar de praktijk. Samen met Cécile van Oppen, mede-oprichtster Copper8 en Maurits Hekking, programmamanager Politics bij De Groene Zaak bespreken ze hun tips en trucs.

Herman Wijffels

Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht, is een van de hoofdgasten. Dagvoorzitter Lars Sørensen ondervraagt hem over zijn langetermijnvisie op duurzaam ondernemen en over wat consumenten, producenten en onderwijsinstellingen nu moeten doen om klaar te zijn voor de toekomst.

Duurzaam Breda

Innovatieve Bredanaars worden opgeroepen om samen met ESB-lector Tonnie van der Zouwen zoveel mogelijk duurzame initiatieven in de gemeente Breda in kaart te brengen. Duurzaamheid wordt in brede zin opgevat: niet alleen milieu en economie, maar ook politiek en cultuur. Kortom: hoe willen Bredanaars? Nu, en in de toekomst? Gaat Breda de goede kant op?

Over het ESB

Het ESB is een multidisciplinaire en praktijkgerichte onderzoekgemeenschap die zoekt naar antwoorden op concrete vragen van bedrijven en instellingen in relatie tot duurzaam ondernemen. Het ESB onderzoekt met 6 lectoren en meer dan 50 docenten hoe organisaties kunnen inspelen op veranderingen of wat een duurzame bedrijfsvoering precies inhoudt. Wat zijn de businessmodellen van morgen , zowel nationaal als internationaal. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van de relatie tussen organisaties en werknemers. En de wijze waarop organisaties kunnen inspelen op de verduurzaming van producten en diensten. In het expertisecentrum werken 11 Avans-academies samen. Lees meer over de lectoren op esb-kickoff.avans.nl.

Praktisch

Het hele programma van de kick-off De Winst van Duurzaam Ondernemen is te raadplegen via esb-kickoff.avans.nl. Toegang is gratis, aanmelden verplicht.

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!