Grootste zonnepark van Nederland geopend in North Sea Port

Op donderdag 1 november jongstleden werd in North Sea Port het zonnepark Scaldia officieel geopend. Het bedrijf ib vogt legde ruim 140.000 zonnepanelen aan waardoor het meteen het grootste zonnepark van Nederland betreft.

Grootste zonnepark van Nederland geopend in North Sea Port

De officiële opening gebeurde met een symbolische start van de generator die het grootste zonnepark in Nederland in werking stelde. Het zonnepark Scaldia ligt in de gemeenten Borsele en Vlissingen en is daarmee een belangrijke voorziening voor het behalen van de klimaatdoelstellingen voor de regio Zeeland: gedurende 30 jaar voorkomt het zonnepark 738.000 ton aan CO2-uitstoot.

Grootste zonnepark van Nederland

Als belangrijkste landeigenaar steunde North Sea Port de ontwikkeling van het hernieuwbare-energieproject. Dit sluit immers aan bij het duurzaamheidsbeleid van de haven. Het zonnepark werd gebouwd naast een aantal windturbines en onder een hoogspanningslijn in een kabel- en pijpleidingencorridor rond de Sloehaven. Zonnepark Scaldia heeft een capaciteit van 54,5 MWp en beslaat met ruim 140.000 panelen een oppervlakte van 38 hectare. De zonnepanelen staan in oost-westelijke richting voor optimaal gebruik van de grond en de beste energieopwekking. In totaal levert het zonnepark Scaldia 30 jaar lang gemiddeld 51.000 MWh groene stroom op jaarbasis. Dit staat gelijk met het energieverbruik van ongeveer 14.000 huishoudens.

Ib vogt: specialist in zonnepaneleninstallaties

Na tweeëneenhalf jaar van voorbereidingen en vergunningsprocedures bouwde het Duitse familiebedrijf ib vogt het zonnepark in een half jaar tijd. Het betreft een investering van 41 miljoen euro. Ib vogt GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en oplevering van zonnepaneleninstallaties over de hele wereld. Het familiebedrijf realiseert al sinds 2009 wereldwijd zonneparken met een totale capaciteit van meer dan 680 MWp. Het bedrijf werkt in meer dan 59 landen, heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn (Duitsland) en kantoren in Engeland, de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Panama, Polen, Spanje, India en Zuidoost-Azië, en meerdere joint ventures in Afrika.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!