home » nieuws » Industrie »

Gunstige vooruitzichten voor Zeeuwse Havens en Industrie

  • Industrie
  • Bron: BZW

Gunstige vooruitzichten voor Zeeuwse Havens en Industrie

 Roel Adriaansens sprak tijdens zijn maiden speech als nieuwe voorzitter BZW Zeeland positief over de toekomst van de Zeeuwse en West-Brabantse economie en de havens in industrie daarin in het bijzonder. 
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van BZW Zeeland in het Scheldetheater in Terneuzen hebben Roel Adriaansens (voorzitter BZW Zeeland) en Peter Swinkels (algemeen voorzitter BZW) zich in positieve zin uitgelaten over de toekomst van de Zeeuwse en West-Brabantse economie en de havens en de industrie daarin in het bijzonder.

De uitgangspositie is na de economische crisis van 2009/2010 volgens Adriaansens gunstig om met vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Hoewel het herstel niet overal even fors is (de bouwsector is er nog lang niet) en er nog onzekerheden zijn over het definitieve herstel zijn de kerncijfers over de economie bevredigend te noemen. Naar zijn oordeel moeten nu ook de noodzakelijke investeringen in de infrastructuur, zoals de vierbaans autoweg Goes-Zelzate en een nieuwe grote zeesluis in Terneuzen, worden doorgezet. Daarnaast moeten ook andere voorzieningen op kwalitatief peil blijven. Dat geldt vooral voor onderwijs (uitvoering beleidsvoorstellen uit Kerend Tij met nadruk op vmbo-mbo) en de zorgsector. Zeeland heeft dan alle troeven in huis om mee te gaan in de economische ontwikkeling van de omringende gebieden Antwerpen, Gent en West Brabant: wegen en waterinfrastructuur met logistieke dienstverlening, aanwezigheid van een toonaangevende sector (duurzame) procesindustrie in Sloe en Kanaalzone, potentieel sterke maintenance functies op het Maintenance Value Park Terneuzen, mogelijkheden voor grootschalige containerisatie in de Vlissingse zeehavens, grondslagen voor een biobased economy met als hotspot Bio Base Europe etc.

Kortom: Zeeland is the place to be.

 
 
 
 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!