H-47 Chinook helikopter strijkt neer in Gilze-Rijen voor opleidingen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Midpoint Brabant

De spraakmakende verhuizing van een heuse CH-47 Chinook helikopter is gestart. Vanuit de Verenigde Staten verhuist deze helikopter, dit keer niet via de lucht maar nu over het water, naar zijn nieuwe basis in Gilze-Rijen.

H-47 Chinook helikopter strijkt neer in Gilze-Rijen voor opleidingen

Op 1 februari 2012 moet de helikopter bruikbaar geïnstalleerd zijn in Gilze-Rijen.

Nieuw state-of-the-art Rotary Wing Training Center
Op dit moment wordt de nieuwe locatie op het voormalig Ericsson terrein ingrijpend verbouwd om hier een state-of-the-art trainingscentrum in te richten. Het nieuwe trainingscentrum van WCAA is gevestigd binnen het nieuwe luchtvaartcluster Gate2 Aerospace & Maintenance Value Park dat tegenover de vliegbasis Gilze-Rijen ligt. Hier komen hightech praktijkruimtes en ook deze voor training geprepareerde CH-47 Chinook helikopter.

Zeecontainers beladen voor verscheping
Koninklijke Saan Tilburg verzorgt de volledige verhuizing voor de WCAA. In de Verenigde Staten is men inmiddels gestart met het registreren en verpakken van de zeer uiteenlopende items. Op korte termijn worden ruim 10 vrachtwagens beladen met zeecontainers in New Castle, Delaware vlakbij de stad Philadelphia. Zodra de zeecontainers klaar staan, verscheept Koninklijke Saan deze in vier weken naar Nederland.

Exceptioneel transport door Koninklijke Saan
Als alle nog geplande opleidingen in de VS van 2011 zijn afgerond, wordt de trainingshelikopter transportklaar gemaakt. De CH-47 Chinook helikopter wordt als exceptioneel wegtransport naar de haven van Baltimore vervoerd en vervolgens naar Europa verscheept. Hier voltooit de helikopter, weer als exceptioneel transport, de route naar Gilze-Rijen. Het betreft een logistiek complexe verhuizing die in korte tijd door Koninklijke Saan uitgevoerd wordt.

Samenwerking WCAA en Midpoint Brabant in RWTC
Het huidige RWTC combineert haar kennis en ervaring met de ambities van de WCAA en biedt hierdoor ongeëvenaarde opleiding- en trainingsmogelijkheden. Midpoint Brabant stimuleert deze samenwerking tussen onderwijs- en kennisinstellingen en bedrijfsleven om zo de reeds sterk ontwikkelde Aerospace- en Maintenance industrie van Midden Brabant nog verder uit te breiden.

Vanuit de hele wereld kunnen CH-47 Chinook technici van diverse internationale Defensie-organisaties naar Nederland reizen om de vereiste specifieke theoretische en praktische vakkennis op te doen.

Opleidingen in het RWTC starten in januari
De WCAA verzorgt in Gilze-Rijen al vanaf januari onderhoud- en reparatie onder meer composieten, elektronica en aandrijvingen. De speciaal daarvoor geprepareerde CH-47 Chinook helikopter zorgt voor een realistische leerbeleving die naadloos aansluit bij het onderhoud in de praktijk. Naast de opleidingen voor de CH-47 Chinook helikopter gaat men op korte termijn ook voor andere helikopters opleidingen verzorgen.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!