Halfjaarcijfers 2010 N.V. REWIN West Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Brabant

Halfjaarcijfers 2010 N.V. REWIN West Brabant

 NV REWIN West-Brabant, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor West-Brabant, verzorgt de promotie van West-Brabant als vestigingsplaats voor bedrijven en begeleidt bedrijven die zich in de regiowillen vestigen. Verder ondersteunt REWIN MKB bedrijven bij groei, uitbreiding, innovatie, strategie-ontwikkeling, het zoeken naar subsidies en bij het aanvragen van financiering en het realiseren van investeringen. REWIN ontwikkelt samen met bedrijven regionale projecten met bedrijven met als doel het versterken van de concurrentiekracht in sectoren die voor de regio cruciaal zijn, te weten Logistiek, Maintenance en Bioobased Economy. Uitgangspunt hierbij is het versterken van de economie en het bevorderen van de werkgelegenheid in de regio.

De gevolgen van de economische crisis zijn uiteraard ook in West-Brabant goed te merken. Het eerste half jaar van 2010 werd gekenmerkt door een economie die een voorzichtig, zij het redelijk onstabiel, herstel laat zien. Ondernemers zijn afwachtend en de investeringsbereidheid is niet groot. Ook de strengere eisen van banken versterken de afwachtende houding. Maar ondanks de moeilijke omstandigheden lukt het West-Brabant om aansprekende investeringen binnen de regiogrenzen te halen, MKB-bedrijven te ondersteunen bij hun investeringsplannen, interessante projecten te ontwikkelen en volop te scoren op diverse terreinen!

REWIN zet haar acquisitieactiviteiten in het bijzonder in op consolidatieprojecten waarbij bedrijven verschillende vestigingen samenvoegen en personeel afslanken. Dit betreft met name Benelux kantoren en distributiecentra . Andere interessante doelgroepen zijn speciale groeimarkten zoals biobased economy en aanverwante sectoren en nieuwe distributiecentra die drijven op webdiensten en onlineverkopen. Daarnaast zijn er sectoren die ongevoeliger zijn voor conjuncturele ontwikkelingen en die wel bereid zijn om investeringen aan te gaan, waaronder food, fashion en pharma bedrijven.

REWIN is daarbij extra alert op maatregelen die juist nu voor bedrijven van doorslaggevend belang kunnen zijn bij hun overweging tot vestiging, zoals bijvoorbeeld loonkostensubsidies en speciale kredietregelingen. REWIN kan dan ook, ondanks de moeilijke omstandigheden, een goede score laten zien in het aantal bedrijven dat daadwerkelijk besloten heeft tot vestiging. Er zijn in het eerste half jaar 52 nieuwe vestigers naar West-Brabant gehaald. Samen goed voor ruim 1.000 arbeidsplaatsen en ruim 120 miljoen euro investering. Hieronder zitten aansprekende vestiers zoals Abercrombie & Fitch, Hollister, Kraft Foods, SFT Lighting, Apolla Bikes en Alpha Packaging.

REWIN ondersteunt ook West-Brabantse bedrijven die bijvoorbeeld op zoek zijn naar financieringsmogelijkheden. Net als in 2009 hadden West-Brabantse MKB bedrijven het eerste halfjaar van 2010 het erg zwaar. De meeste aandacht ging het eerste halfjaar uit naar bedrijven die in zwaar weer zaten en door REWIN werden ondersteund met betrekking tot overbruggings-financieringen. REWIN heeft 24 West-Brabantse bedrijven ondersteund bij het rond krijgen van de financiering voor € 5,2 miljoen aan investeringen. Dit betekende het behoud van 140 arbeidsplaatsen en 12 nieuwe arbeidsplaatsen.

De huidige crisis versnelt het proces van aanpassingen aan de nieuwe marktomstandigheden. Door in te zetten op de sterke sectoren van West Brabant (Logistiek, Maintenance en Bioobased Economy ) en bedrijven bij innovatieprojecten te betrekken verankeren ze sterker in de regio. Bovendien stimuleren de projecten de bedrijven te investeren in nieuwe producten. Het eerste halfjaar van 2010 deden 362 bedrijven mee aan de projecten en investeerden ze € 8,3 mln. euro.

 

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!