Hallo Markt ondersteunt Gelders food-mkb bij productintroductie

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food Valley NL

In maart starten de eerste foodbedrijven in het project Hallo Markt. Het project ondersteunt food-mkb bij het introduceren van hun nieuwe product op de markt.

Hallo Markt ondersteunt Gelders food-mkb bij productintroductie

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nu aanmelden. Hallo Markt is een initiatief van Food Valley NL en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland.

Deelnemers aan Hallo Markt krijgen coaching door ervaren experts en creatieve en innovatieve oplossingen van studenten van HAS Hogeschool. Hallo Markt is bestemd voor Gelderse mkb-ondernemers in de foodsector die een nieuw consumentenproduct op de Nederlandse markt willen introduceren.

Uitgebreide begeleiding

“Om klanten enthousiast te maken voor een nieuw product is meer nodig dan alleen kennis van dat product. Je moet bijvoorbeeld ook weten wat de potentie is van dat product op de markt”, zegt projectleider Lieke de Kan van Food Valley NL. “Bovendien is het zaak om een goed verhaal te hebben zodat klanten het nieuwe product willen kopen. In het project gaan we samen op zoek naar verassende manieren om de markt te benaderen. Drie ervaren coaches en studenten van de HAS Hogeschool denken mee met de ondernemer.”

Deelnemers aan Hallo Markt krijgen praktisch advies en feedback. Er is aandacht voor onder meer de ontwikkeling van een business plan voor productintroductie, positionering en consumententesten. Gedurende vier maanden krijgen de ondernemers begeleiding door de coaches, introductie in een netwerk en toetsing van het financieringsplan ten behoeve van de marktintroductie. Het resultaat is een concreet stappenplan waarmee de ondernemer direct aan de slag kan.

Meer informatie

Gelderse ondernemers in agrifood die meer willen weten, kunnen kijken op de website van Food Valley NL bij Hallo Markt . Aanmelden voor de eerste pilot kan tot 11 februari 2015. Aan deelname zijn kosten verbonden.

Hallo Markt is een initiatief van Food Valley NL en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland.  Food Valley NL is projectleider en werkt in dit project nauw samen met HAS Hogeschool, FoodResult, The Food Agency en OD.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!