HAN CvVO organiseert Valorisatiedag voor ondernemers uit de regio

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Wat levert nieuwe kennis en ondernemen op? Valorisatie is, kort gezegd, het verzilveren van innovatieve kennis. Want kennis wordt pas waardevol als het wordt gedeeld en toegankelijk is.

HAN CvVO organiseert Valorisatiedag voor ondernemers uit de regio

Zodat er nieuwe combinaties van kennis en ondernemerschap kunnen leiden tot innovatieve oplossingen en nieuwe business. Valorisatie is daarom ook een belangrijke pijler van praktijkgericht onderwijs. Het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CvVO) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) richt zich op valorisatie en organiseert op dinsdag 31 maart 2015 voor de tweede maal een speciale Valorisatiedag voor ondernemers uit de regio, docenten en studenten.

De kennis die binnen de HAN wordt ontwikkeld is van waarde voor het werkveld en de kennis binnen het werkveld is van grote waarde voor onderwijs en onderzoek binnen de HAN. Daarom brengt HAN CvVO ondernemende bedrijven en organisaties, studenten en docenten eenmaal per anderhalf jaar bij elkaar om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Tijdens de Valorisatiedag komen de belangrijkste trends en ontwikkelingen rondom valoriseren aan bod. Naast lezingen maken studentpitches en workshops onderdeel uit van het programma. Daarbij wordt teruggekeken op hetgeen de HAN al gerealiseerd heeft op het gebied van valoriseren. 

Programma

Na de aftrap door Diana de Jong, lid van het College van Bestuur van de HAN, geeft Frans Boekema, specialist regionale en stedelijke economie, zijn visie op de noodzaak voor valorisatie voor de maatschappij. Boekema heeft zowel praktijkkennis als theoretische kennis over de wisselwerking tussen en toepassing van nieuwe kennis in de dagelijkse praktijk. Hij kan putten uit tientallen onderzoeks- en adviesrapporten waar hij een bijdrage aan heeft geleverd in opdracht van een grote en gevarieerde groep opdrachtgevers (gemeentes, Kamers van Koophandel, ministeries, banken en financiële instellingen, bedrijven en brancheorganisaties). Boekema neemt de aanwezigen mee in zijn visie op kansen, mogelijkheden en voorwaarden voor valorisatie vanuit zowel het hoger onderwijs als het werkveld.

Na de lezing van Boekema  zijn er studentpitches over best practices voor valorisatie. Hoe kun je als student een succesvolle onderneming starten en hoe presenteer je eigenlijk je afstudeeronderzoek aan potentiële investeerders?
Daarna gaan cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom aan de slag met De succesquiz; een vrolijke interactieve quiz vol humor en wetenschap over wat een mens succesvol maakt.
Tot slot kunnen de bezoekers deelnemen aan een van de twaalf aangeboden uitdagende workshops, die worden verzorgd door verschillende faculteiten van de HAN, het CvVO en de Gelderlander. De dag wordt  afgesloten met een netwerkborrel.

Start HAN CvVO

Dit evenement is tevens het startpunt voor het HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap. HAN CvVO draagt bij aan het realiseren van activiteiten, projecten en financiering rondom valoriseren en ondernemerschap. Meer informatie: www.han.nl/cvvo.

Aanwezig zijn?

Wilt u aan deze middag deelnemen of bent u benieuwd naar het volledige programma en welke thema’s er voorbij komen, ga dan voor meer informatie naar www.han.nl/cvvo/valorisatiedag.

Meer informatie over HAN University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!