HAN meest innovatieve onderwijsinstelling in het mbo/hbo/wo 2009

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Kenniscentrum Betatechniek

Met recht heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de Innovatie Prijs 2009 gewonnen. De hogeschool heeft hard gewerkt aan een beleid gericht op groei, tevredenheid en kwaliteit, waarbij innovatie en duurzaamheid terug te vinden is in het beleid, opleidingen, onderzoek en de geest van de HAN.

De instroom van het aantal studenten in bètatechnische Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is vanaf 2002 gegroeid. De 15% doelstelling van het Platform Bèta Techniek is al in collegejaar 2006/2007 behaald. De groeiambitie heeft geleid tot investeringen in onder andere investeringen in gebouwen, zoals het nieuwe gebouw Engineering in Arnhem met opleidingen als werktuigbouw, elektrotechniek en de nieuwe opleiding Technologie en Samenleving, waarin duurzaamheid projecten en innovatieve projecten een centrale rol spelen.

Nieuwe opleidingen en relaties met bedrijfsleven

Ook kijkt de HAN naar de keten. In het tevens nieuwe gebouw Lab Opleidingen in Nijmegen zit het MBO, HBO en de universiteit, samen met het innovatieve BioCentre onder één dak. Het BioCentre heeft voor zowel studenten als het bedrijfsleven voordelen. Het beleid van de HAN is gericht op de verbinding tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheden. Via lectoraten wordt de relatie met het bedrijfsleven versterkt en een stimulans gegeven aan onderwijsinnovaties. In de filosofie van de HAN werk je niet samen om de samenwerking, maar omdat je samen iets nieuws kunt leveren.

Meer informatie over HAN University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!