Handelsmissie naar Tsjaad verrassend succesvol

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: RVO.nl

Een tiental Nederlandse bedrijven heeft deel genomen aan een handelsmissie naar Tsjaad. Deze werd georganiseerd door Nem Trading Center (NTC) in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de RVO.

Handelsmissie naar Tsjaad verrassend succesvol

Het bezoek volgt op het besluit van de Nederlandse regering in maart 2016 om het instrumentarium voor private sectorontwikkeling open te stellen voor Tsjaad.

Eerste contracten afgesloten

'Mijn interesse voor deze handelsmissie werd enkele maanden geleden gewekt tijdens een bezoek van een Tsjadische coöperatie aan ons bedrijf, de Vencomatic Group, en een daaropvolgende bijeenkomst op het minsterie van Buitenlandse Zaken over de economische mogelijkheden in Tsjaad', aldus Peter-Bart Lichtenbeld. 'Ons bedrijf produceert innovatieve systemen in de pluimveesector. De vraag naar eieren is groot in Tsjaad en verschillende lokale bedrijven willen hun productie aanzienlijk opvoeren. Wij zijn al actief in verschillende Afrikaanse landen en ik heb ook aan het einde van deze handelsmissie een eerste contract kunnen afsluiten.'

Tsjadische bedrijven profiteren van Nederlandse expertise

Ruim 100 Tsjadische bedrijven namen deel aan het economische forum. Susan Blankhart, Nederlands ambassadeur geaccrediteerd in Tsjaad, is blij verrast met de resultaten van de handelsmissie. 'De ondersteuning die we bieden gaat overigens verder dan het Nederlandse bedrijfsleven. Ook lokale ondernemers kunnen profiteren van de Nederlandse expertise in sectoren als de landbouw, veeteelt, waterbeheer en energie.'

Belangrijke rol private sector

De Tsjadische minister van handel benadrukte tijdens een onderhoud dat de overheid het investeringsklimaat aan het verbeteren is en een belangrijke rol weggelegd ziet voor de private sector. Hij verwelkomde verdere samenwerking met Nederlandse ondernemers en kennisinstituten.

De deelnemende bedrijven uit Nederland zijn actief in de financiële dienstverlening, waterzuivering, kennisoverdracht, tuinbouw, import/export van levensmiddelen, pluimvee, toerisme en grondstoffen voor veevoeder.

Meer informatie over VENCOMATIC GROUP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!