Haven van Moerdijk ontvangt certificering LME opslag aluminium

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Het haven- en industrieterrein Moerdijk mag zich vanaf heden een ‘Good Delivery Point’ (GDP) noemen voor de opslag van aluminium.

Haven van Moerdijk ontvangt certificering LME opslag aluminium

Verstrekker van dit certificaat, de London Metal Exchange (LME) is dé wereldwijde handelsbeurs voor industriële metalen. Deze certificering maakt het voor de Moerdijkse bedrijven mogelijk om individueel een certificaat aan te vragen voor de opslag en handel in aluminium, waarmee zij internationaal mogen handelen op de London Metal Exchange.

London Metal Exchange

De LME neemt maar liefst zo’n 80% van de wereldhandel in metaal voor haar rekening. Redenen voor verlening van de GDP-certificering aan Moerdijk zijn onder andere de goede geografische ligging van de haven van Moerdijk ten opzichte van de havens van Rotterdam, Vlissingen en Antwerpen. Ook de toegankelijkheid voor grote schepen, goede logistieke mogelijkheden en snelle doorvoer van containers waren voor de LME belangrijke argumenten om de certificering te verlenen.

Eerste aanvraag

Inmiddels heeft het eerste bedrijf op het Haven- en Industrieterrein van Moerdijk zich aangemeld voor de certificering inzake aluminium. De verwachting is dat er nog verschillende bedrijven een aanvraag zullen indienen.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!