home » nieuws » Industrie »

Havendammen bieden veilige toegang dankzij SPIE

  • Industrie
  • Bron: SPIE

SPIE en Van Doorn werken nauw samen in het project Noordzeekanaal van Rijkswaterstaat. Vanaf 1 juni 2016 maken de Havendammen bij Ijmuiden ook deel uit van dit Integrale Natte Prestatiecontract en dus valt het onderhoud hiervoor onder de verantwoording van SPIE Van Doorn.

Havendammen bieden veilige toegang dankzij SPIE

Betonnen blokken die het doel hebben om interne waterdrukken op de asfaltklep te kunnen weerstaan, werden tot een aantal jaren geleden bij degeneratie vervangen, zodat de juiste druk werd gehouden. Na onderzoek bleek dat de dammen aan de onderkant verzand zijn waardoor de drukopbouw op de dammen verminderd is. Om die reden werden de onderhoudsfilosofie en het Instandhoudingsplan aangepast en in plaats van het jaarlijks vervangen van de betonnen blokken, wordt de monitoring en inspectie van de constructie intensiever. Naast het monitoren en inspecteren van de Havendammen zorgt SPIE Van Doorn dat stormschades aan de constructie jaarlijks worden hersteld.

Voorstel herstelreparaties

SPIE Van Doorn doet jaarlijks een voorstel voor herstelreparaties aan de hand van trendanalyses, die gemaakt worden aan de hand van verzamelde en beoordeelde meet- en schouwdata. Deze voorstellen vormen in 2024 de basis voor een mogelijke herziening van de onderhoudsstrategie.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!