Havenschap en Gemeente Moerdijk willen jongeren verleiden tot techniek

  • Onderwijs & Training

Neem ongeveer 90 VMBO-leerlingen van een jaar of dertien van het Zevenbergse Markland College, en bied ze een excursie-ochtend in de wereld van techniek, logistiek en chemie. Doel: hen ‘inspireren’ om te kiezen voor een opleiding in deze richting.

Havenschap en Gemeente Moerdijk willen jongeren verleiden tot techniek

Daarom is er Verrassend Leerzaam 2015: een week waarin het onderwijs op het Markland College in het teken staat van gastlessen met als thema techniek en bedrijfsbezoeken. In dat kader bezochten de jongeren donderdagochtend een aantal ondernemingen op Industrieterrein Moerdijk. Sanne, Celisia, Victor, Walter, Jesper en Jop waren te gast bij CCT (Combined Cargo Terminals). Het op- en overslagbedrijf is gespecialiseerd in het (ver)plaatsen van containers en stukgoed. Na de uitreiking van een fluorescerend geel hesje en een beschermende helm worden ze getrakteerd op een rondleiding met uitleg over de bedrijfsprocessen, inclusief meerijden op een vorkheftruck met één van de chauffeurs.

Goed personeel

Verrassend Leerzaam is een initiatief van Havenschap Moerdijk, gemeente Moerdijk, het Markland College en een aantal bedrijven op het industrieterrein. Voor CCT is de reden om deel te nemen simpel: “Het is voor ons niet makkelijk om aan goed personeel te komen”, legt Patricia de Groot (CCT) uit. “We hopen dat we met deze excursies jongeren kunnen interesseren in een loopbaan in deze branche. En het zou mooi zijn als we een van hen later hier terugzien.”

“Behoorlijk chill”

Hoogtepunt van de bedrijfstour: zelf een vorkheftruck besturen, én een slalomparcours afleggen. Walter blijkt het meest talentvol en wordt uitgeroepen tot winnaar. De groep krijgt bij het vertrek de belofte mee dat mochten ze ooit een opleiding kiezen die aansluit bij wat CCT doet, ze maar hoeven te bellen en dat een stageplek gegarandeerd is. Of het ook echt zover zal komen? Celisia en Sanne weten zeker van niet. Victor lijkt wel geïnteresseerd: “Dit is echt vet mattie, ik vind dit behoorlijk chill.”

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!