Helft meer logistieke vacatures in Zuid-Nederland

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Logistiek.nl

De ingezette groei in de vraag naar logistiek professionals zet zich in het derde kwartaal versterkt door. Vooral in het zuiden van Nederland is de groei met 53 procent explosief te noemen. Er is vooral vraag naar logistiek engineers en planners.

Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt over het derde kwartaal van dit jaar, gemaakt door Hilbrand van der Kooi, Competence Director Logistics & Procurement bij Yacht.

Meer engineers en planners

De vraag naar logistieke professionals is in het derde kwartaal gestegen met 29 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Opvallend is de flinke stijging in vraag naar logistiek engineers en planners bij de logistiek dienstverleners rondom de nationale transportas in het zuiden van het land. Bij elkaar opgeteld steeg de vraag in de regio Rotterdam, Breda/Utrecht en Eindhoven in het derde kwartaal met 53 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Het inzicht in de ontwikkelingen rondom de groei van online logistieke vacatures komt voort uit Jobfeed en het online onderzoek Beroepen en Arbeidsmarkt Survey waar aan jaarlijks 10.000 mensen deelnemen.

Meer transportvolume

Naast toename in transportvolume door E-commerce activiteiten geeft nu ook de toegenomen bouwproductie de logistiek sector een extra boost. De verwachting is dat ook in de komende maanden de vraag naar supply chain professionals zal blijven stijgen als ook de exportvolumes weer op niveau komen.

Hogere eisen personeel

Het toegenomen volume aan kleine orders en retourzendingen, service innovaties en de daarmee samenhangende focus op een perfecte orderfulfilment tegen minimale kosten stellen de sector voor een grotere uitdaging. Binnen de sector is veel aandacht voor ketenintegratie zowel richting industriële klant als consument, warehouse optimalisatie en het verbeteren van de planningscompetentie. Zoals blijkt uit de vacatureanalyse vertaalt deze focus op procesoptimalisatie zich naar hogere eisen op vakinhoudelijke kennis en persoonlijke competenties van de supply chain professionals. "Initiatieven zoals die van Logistiek Brabant en Midpoint Brabant om binnen de sector door samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs professionalisering een impuls te geven zijn hard nodig om goed voorbereid te zijn om de komende groei", aldus van der Kooi.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!