Helmond en Heijmans werken samen aan slimme mobiliteit

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Helmond

De gemeente Helmond en Heijmans gaan samen innovaties ontwikkelen én toepassen op het snijvlak van slimme mobiliteit, infrastructuur en design.

Helmond en Heijmans werken samen aan slimme mobiliteit

In dat kader wordt er op dit moment een vernieuwend concept ontwikkeld voor de 'Slimme (snel)weg van morgen'.

Samenwerken aan innovaties

Gemeente Helmond wil, samen met de Automotive Campus, voorop lopen als het gaat om duurzame, innovatieve mobiliteit. Ook Heijmans zet in op innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, en zoekt daarbij actief de samenwerking met andere partijen om ze daadwerkelijk tot stand te laten komen. Aanleiding genoeg voor beide partijen om samen te werken aan innovatieve pilotprojecten in de gemeente Helmond. Ze maken daarbij gebruik van elkaars netwerk en kennis, en kunnen gebruik maken van de proeflocaties die al op de Automotive Campus en in Helmond aanwezig zijn.

Project 'Slimme snelweg' met Daan Roosengaarde

Het eerste concrete project binnen de samenwerking is het ontwikkelen van een vernieuwend concept voor de slimme (snel)weg van morgen. In het project gaat het niet alleen om de technologische invulling, maar vooral ook om design. Daarom wordt er samengewerkt met Studio Roosengaarde, die al eerder bijzondere projecten lanceerde zoals het Van Gogh fietspad in Nuenen. Daan Roosegaarde werkt op dit moment aan een concept, dat vervolgens zal worden uitgewerkt in een schetsontwerp en later dit jaar gepresenteerd zal worden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!