Herman Wijffels Innovatieprijs nu ook voor Food & Agri

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

De Herman Wijffels Innovatieprijs voor concrete, kansrijke en duurzame innovatie kent vanaf dit jaar drie categorieën. Nieuw, naast Zorg & Welzijn, zijn Food & Agri en Circulaire Economie.

Herman Wijffels Innovatieprijs nu ook voor Food & Agri

Met de prijs wil de Rabobank innovaties die maatschappelijk impact hebben een duurzame toekomst bieden. De inschrijving is op 1 februari gestart en loopt tot en met 31 maart.

Per categorie is een geldbedrag van 30.000 euro beschikbaar. Daarnaast is er een Publieksprijs van 5.000 euro.

Duurzame innovaties

De Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 is op zoek naar concrete en kansrijke duurzame innovaties in technieken, diensten, processen, organisatievormen of producten. Ook wordt gezocht naar sociale en organisatorische innovaties die duurzaam ondernemen bevorderen.

Voor de categorie Food & Agri komen innovaties in aanmerking die bijdragen aan een duurzame landbouw en voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking.

Innovaties die leiden tot minder energie- en/of grondstofverbruik en innovaties die kringlopen sluiten, kwalificeren zich voor de categorie Circulaire Economie. In de categorie Zorg & Welzijn gaat het om innovaties die de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg voor de toekomst waarborgen en innovaties die de leefomgeving vitaal en leefbaar houden.

Vertrouwen van potentiële klanten

Het winnen van de Herman Wijffels Innovatieprijs levert naast geld en media-aandacht nog meer op. Het helpt innovatieve ondernemers veelal ook om het vertrouwen te krijgen van potentiële klanten en investeerders. De winnaar in 2013, Christiaan Brester, zegt: ‘Een grote woningcorporatie wilde na de finale direct met ons in gesprek over onze zonnestroomverdeler.’

Kijk voor meer informatie en voor inschrijvingen op www.rabobank.nl/innovatieprijs

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!