Herontwikkeling Lauruscomplex afgerond

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Het Lauruscomplex op het bedrijventerrein Sluis XI in Someren is succesvol herontwikkeld door gemeente Someren en de BOM. Het gaat om het voormalige distributiecentrum van de Edah dat jaren lang leeg stond.

Herontwikkeling Lauruscomplex afgerond

Maandag  21 februari vond de officiële opening plaats van het vernieuwde, in kleinere percelen opgedeelde complex. Bijna alles is al verkocht.

Vraag naar percelen

Wethouder Willy Hanssen van gemeente Someren en gedeputeerde Yves de Boer verrichtten de openingshandeling met het onthullen van een bord. De Boer toonde zich vol lof over de herontwikkeling. “Ondanks de crisis was er toch vraag naar percelen. Dat is een compliment waard.”

Herontwikkeling door de BOM

De leegstand van het acht hectare grote Lauruscomplex was behalve een probleem op zich, ook van negatieve invloed op de rest van het bedrijventerrein. In 2012 kocht de gemeente Someren het grootste deel van het complex op, waarna de BOM participeerde in de herontwikkeling. Er werd vervolgens deels gesloopt, deels vernieuwd en verkaveld.

Grondexploitatie naar gemeente

Inmiddels is 90% van het complex verkocht. Er hebben zich tien bedrijven gevestigd en drie volgen er op afzienbare termijn. Slechts één perceel staat nog te koop. Daarmee is het niet langer een risicovol project. Reden voor de BOM om zich terug te trekken en de gehele grondexploitatie in handen te geven van gemeente Someren.

Extra werkplaatsen

Het gezamenlijke project van de BOM en de gemeente Someren heeft een forse leegstandsreductie opgeleverd. De nieuwe vestigers op het Lauruscomplex zijn overwegend groeiende bedrijven die extra werkgelegenheid genereren. Naar verwachting wordt er door de nieuwe eigenaren rond de € 11 miljoen geïnvesteerd in het gebied.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!