herstel economisch vertrouwen in zicht?

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

Is het herstel in het economisch vertrouwen in zicht? Een stabiel Europa zou de sleutel kunnen zijn.

herstel economisch vertrouwen in zicht?

Het vertrouwen in de financiële stabiliteit van Europa moet snel hersteld worden. Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is dit van groots belang om de negatieve ontwikkeling van de economie te keren. Zij vinden de kans op herstel gerechtvaardigd, nu de Europese politieke leiders hebben aangegeven de euro nimmer te laten vallen en financieel en economisch orde op zaken te zullen stellen.

Dat zeggen de twee ondernemingsorganisaties in een reactie op de jongste cijfers van het CPB. Het ‘doormodderscenario’ in deze ramingen is een reëel scenario, maar de ondernemingsorganisaties zijn niettemin optimistisch dat ook op de financiële markten het Europese financiële en economische beleid stap voor stap op de werkelijke waarde wordt geschat. Dat vormt de sleutel naar een breder vertrouwensherstel van consumenten en ondernemers.

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dan ook dat er voorzichtig moet worden omgegaan met eventuele bezuinigingen op korte termijn. Die moeten de economie niet schaden en het vertrouwen niet aantasten. De discussie over beperkingen in de aftrek van de hypotheekrente draagt dat gevaar wel levensgroot in zich. Ook zou het verkeerd zijn om de bezuinigingen in te ruilen voor lastenverzwaringen voor ondernemers. Uiteindelijk moet het herstel plus de daarbij behorende banengroei komen vanuit het bedrijfsleven.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!