Het Brabants Ondernemerschap Debat 2013

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Tilburg University

Op woensdag 20 november 2013 wordt in het Factorium Podiumkunsten in Tilburg voor de vierde keer het Brabants Ondernemerschap Debat gehouden.

Het Brabants Ondernemerschap Debat 2013

Het debat is bedoeld voor studenten uit Brabant met een mening over de rol van ondernemerschap tijdens en na de studie. Het debat is onderdeel van de Global Entrepreneurship Week (18-22 november 2013).

Het Tilburg Center of Entrepreneurship, Kamer van Koophandel Brabant, de Gemeente Tilburg en de deelnemende onderwijsinstellingen organiseren het debat. De hoofdsponsor van dit evenement is Stichting Leergangen Bedrijfskunde Eindhoven.

Battle Debat

Tijdens het debat zal met stellingen in de vorm van een ‘battle’ gestreden worden. Het Brabants Ondernemerschap Debat is een unieke samenwerking tussen de onderwijsinstellingen NHTV Breda, AVANS Hogescholen, Fontys Hogescholen, Summa College Eindhoven, Studio T MBO Business-school, De Rooi Pannen, ROC West-Brabant en Tilburg University. Daarbij is een jury aanwezig, waarin o.a. Prem Radhakishun een plaats in neemt, om de studenten professioneel te kunnen beoordelen.

Voorafgaand aan het grote debat wordt er per instelling een voorronde gehouden onder de aangemelde studenten. Zij krijgen een training in debatteren van ervaren debaters onder leiding van Jerre Maas. Vanuit deze voorronde worden per instelling vijf winnaars gekozen. Deze vijf winnaars volgen voor het grote debat nog een verdiepingstraining zodat zij helemaal voorbereid het debat kunnen ingaan.

Global Entrepreneurship Week

De Global Entrepreneurship Week is een week vol met inspirerende activiteiten om jonge mensen ervan bewust te maken dat zij met ondernemerschap het verschil kunnen maken. Jonge mensen zijn degene die duurzame en innovatieve oplossingen kunnen bedenken en hiermee aan de slag kunnen gaan. Het debat geeft deze jonge mensen de kans om landelijk gehoord te worden. Uiteindelijk zal de winnaar de titel ‘Debater van GEW 2013’ krijgen. Doel van deze middag is om op een interactieve manier met enthousiaste studenten een debat te voeren over ondernemerschap.

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!