Het Congres ‘Food in de Delta’ tijdens de Agri en Aqua vakbeurs

De Zuidwestelijke Delta heeft een sterke basis in de foodsector. Toch liggen er nog prachtige kansen om verder uit te bouwen.

Het Congres ‘Food in de Delta’ tijdens de Agri en Aqua vakbeurs

Daarvoor is het nodig dat er wordt geïnvesteerd in kennis, innovatie en ondernemerschap met de blik gericht op de lange termijn. Dit allen gaat gebeuren tijdens het congres Food in de Delta op donderdag 27 maart. Het congres wordt georganiseerd door  Organisatie- Advies bureau Janse & Janse, en zal plaatsvinden tijdens de Vakbeurs Agri & Aqua in de Zeelandhallen te Goes.

De Zuidwestelijke Delta en food zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er wordt op grote schaal voedsel geproduceerd, getransporteerd en verwerkt tot eindprodukten. Het economisch en maatschappelijk belang is groot voor de regio.  De foodsector heeft een sterke positie en heeft mogelijkheden om verder te groeien.

Welke kansen zijn er voor groei binnen de foodketen? Hoe verbreed je je markt? Wat verwachten diverse schakels in de foodketen nu eigenlijk van elkaar en hoe speel je hier op in?

Gerenommeerde sprekers stellen de toehoorder in staat om kennis op te doen over onder meer innovatie in de food, ondernemerschap en over de logistiek van het streekprodukt.

Innovatie in de food is één van de thema’s tijdens het congres. Tijdens dit thema komt ook het telen op water aan de orde, een techniek die in populariteit toeneemt. Sinds juli 2013 vindt er een proef plaats met het telen van Prei op water bij het bedrijf van Robert Sandee in Kamperland. Janjo de Haan, projectleider namens de Universiteit in Wageningen zal tijdens het congres ingaan op de proefresultaten en de toekomst van telen op water.

Ondernemers en belanghebbenden komen tijdens het congres bijeen om zich te laten informeren over ontwikkelingen in de foodsector. Het congres gaat van start met een ontbijt. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland Kees van Beveren is gastheer tijdens het ontbijt en zal zijn visie geven op het belang en de toekomst van de foodsector in de Delta. Een unieke gelegenheid voor deelnemers om in gesprek te gaan met de Provincie Zeeland!
Stichting Lekker Regionaal Product, Zeeland Seaports en de Zeeuwse verzekeringen hebben zich inmiddels aangesloten bij het Congres in de vorm van een partnership.

Inschrijven

Inschrijven voor het congres Food in de Delta kan alleen via de website, www.foodindedelta.nl. Hier vind u ook het complete programma terug. Het is mogelijk in te schrijven per blok met een keuze voor de ochtend- of middagsessie. Inschrijven voor de ontbijtsessie is mogelijk voor maximaal 50 deelnemers.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!