home » nieuws » Industrie »

Het Metaalhuis: Een unieke samenwerking tussen metaalbedrijven

  • Industrie
  • Bron: Brainport

Deze maand heeft het Metaalhuis haar Innovatie Prestatie Contract (IPC) onder veel belangstelling van derden, waaronder overheden, afgerond door middel van een bijeenkomst.

Het Metaalhuis: Een unieke samenwerking tussen metaalbedrijven

Hier werd niet alleen een nieuw project aangekondigd, maar ook een presentatiemap van het Metaalhuis overhandigd aan Elies Lemkes-Straver, directeur van Brainport Development. Met deze map, die mede met steun van de heer Stuijts van het BIZOB in Deurne en verschillende leden van B&W’s tot stand kwam, wil het Metaalhuis gezamenlijk naar buiten treden. Zij richt zich hierbij vooral op overheden en onderwijsinstellingen.

In de presentatiemap vertellen Metaalhuisleden over hun bedrijf en producten, maar ook over duurzaam, innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook zijn er verschillende aanbevelingsbrieven opgenomen, waarin de pluspunten van de onderlinge samenwerking tussen de MKB-bedrijven nog eens wordt onderstreept.

In 2002 werden, in het kader van het Horizonprogramma (nu Brainport) onder leiding van Elies Lempkes-Straver, de eerste stappen gezet om de bedrijvigheid Zuidoost Brabant op te krikken. Om nieuwe activiteiten te ontplooien tussen de kleine metaalbedrijven werd het Metaalhuis opgericht. 35 metaal- en metalelektrobedrijven uit de regio hebben zich hierbij aangesloten. Door bij elkaar een kijkje in de keuken te nemen, helpen ze elkaar onderling bij het oplossen van bedrijfsorganisatorische of technische problemen. Minimaal zes keer per jaar komen de Metaalhuisleden bij elkaar om van elkaar te leren en samen te werken.

De Metaalhuisleden werken onderling inmiddels deels samen bij de ontwikkeling van nieuwe machines en innovatieve projecten. Een tiental ondernemers van het Metaalhuis is al in contact gekomen met de regionale overheid.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!