Het Nieuwste Cahier #03: Mobiliteit in Brabant, de weg vooruit!

  • Automotive
  • Bron: BrabantKennis

Vrijdag 24 juni 2016 biedt Carlo van de Weijer (Director Strategic Area Smart Mobility, TU/e) ‘Het Nieuwste Cahier #03: Mobiliteit in Brabant, de weg vooruit!’ aan aan Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking van de provincie Noord-Brabant.

Het Nieuwste Cahier #03: Mobiliteit in Brabant, de weg vooruit!

Dit gebeurt tijdens Mobility 2025, een event dat tijdens de Week van de Nederlandse Automotive Innovatie georganiseerd wordt door AutomotiveNL, op de Automotive Campus in Helmond.

Mobility 2025 event

Nederland loopt voorop in Smart Mobility. Het sterk ontwikkelde en dichte verkeersnetwerk in Nederland, het goede verkeersmanagement, het gebruik van de smartphone, de 4G penetratiegraad en de vele programma’s en initiatieven die de overheden de laatste jaren hebben geïnitieerd. Dit maakt Nederland bij uitstek geschikt voor het ontwikkelen, testen en implementeren van Smart Mobility toepassingen, gebruik makend van bestaande en nieuwe internationale standaarden. Nederland heeft geïnvesteerd in gerenommeerde kennisclusters in het automotive en technologie veld en in kwalitatief hoogwaardige voorzieningen, waardoor een gunstig test-, ontwikkelings- en implementatieklimaat is ontstaan. Een klimaat in de context van de grote internationale ontwikkelingen, zoals toenemende connectiviteit die ook in de mobiliteitswereld haar intrede doet. Maar ook automatisering en robotisering, op weg naar een automatisch voertuig.

Samenwerking

Dit alles gaat natuurlijk niet vanzelf, maar is het resultaat van samenwerking. Smart Mobility is een werkveld waar partijen alleen het verschil niet kunnen maken. Het is van nature een samenspel tussen publiek en privaat, kennis en kunde, in interactie met de gebruikers. De tijd dat de overheid het mobiliteitsdomein beheerste ligt al jaren achter ons, met de grootschalige introductie van navigatiesystemen als disruptieve uiting. Marktpartijen kunnen het echter ook niet alleen. De overheid is in haar rol als wegbeheerder, wetgever en aanjager onmisbaar. Datzelfde geldt voor de kenniswereld. Nieuwe toepassingen ontstaan uit fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Toepassingen moeten worden getoetst, gevalideerd en gecertificeerd om tot wasdom te kunnen komen. Betrokkenheid gedurende dit proces van de eindgebruiker is cruciaal, omdat het uiteindelijk moet leiden tot grootschalige implementatie en dus ook acceptatie van de gebruiker. Een multi-helix samenwerking derhalve.

Om de grootschalige introductie van Smart Mobility toepassingen verder te stimuleren en versnellen, wil AutomotiveNL samen met de stakeholders hier verder invulling gaan geven, tijdens de week van de Nederlandse Automotive Innovatie.

Programma

10.00 uur Ontvangst en welkom door Bram Hendrix (AutomotiveNL)
  • Max Enrich (ING Bank) : trends en ontwikkelingen Mobility
  • Joks Janssen (directeur BrabantKennis): toelichting Het Nieuwste Cahier #03
  • Carlo van de Weijer (Director Strategic Area Smart Mobility, TU/e): toekomst van mobiliteit in Brabant en de rol van de overheid
  • Aanbieden ‘Het Nieuwste Cahier #03: Mobiliteit in Brabant, de weg vooruit!’  aan Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit provincie Noord-Brabant. Discussie-forum met Carlo van de Weijer en Christophe van der Maat
12.00 uur

 Netwerklunch

  • Kai Feldkamp (programmadirecteur Smart Mobility, Rijkswaterstaat)
  • Paul van Beek (Goudappel Coffeng) en Jan Bosma (Technolution): VerkeersManagement as a Service
15.00 uur Afsluiting en aansluitend borrel

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor Mobility 2025? Stuur dan een e-mail naar info@automotivenl.com o.v.v. je contactgegevens, bedrijfsgegevens en uiteraard voor welke dag(en). Aanmelden is kosteloos, houd hierbij wel rekening met een no-show fee van 25 euro p.p. Kosteloos afmelden kan tot uiterlijk woensdag 22 juni 12.00 uur.

Meer informatie over BrabantKennis:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!