High Tech Campus Eindhoven verkocht

  • Technologie
  • Bron: Newscenter Philips

Koninklijke Philips Electronics N.V. heeft bekendgemaakt dat de onderneming de vastgoedactiva van de High Tech Campus in Eindhoven heeft verkocht aan een Nederlands consortium van particuliere investeerders dat wordt geleid door Marcel Boekhoorn.

High Tech Campus Eindhoven verkocht

De transactie is momenteel onderworpen aan de voltooiing van bepaalde formaliteiten bij het Kadaster.

Als de transactie volledig is heeft deze een opbrengst van EUR 425 miljoen, bestaande uit EUR 373 miljoen in contanten en EUR 52 miljoen in uitgestelde betalingen. De opbrengst, na aftrek van kosten gerelateerd aan het efficiënter gebruik maken van vastgoed (onderdeel van het kostenreductieprogramma van 800 miljoen euro dat is aangekondigd in 2011) levert Philips een bate op van EUR 65 miljoen. EUR 37 miljoen wordt naar verwachting geboekt in het eerste kwartaal van 2012 in de winst vóór aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen van immateriële activa (EBITA), en EUR 28 miljoen in toekomstige periodes. De uitgestelde boeking van een deel van de winst is gekoppeld aan de verkoop / lease back boekhoudkundige principes.

De verkoop aan het Nederlandse consortium van investeerders omvat tevens de ca. 20 medewerkers tellende organisatie die de Campus beheert. In de overeenkomst is bepaald dat Philips verschillende gebouwen op de High Tech Campus zal terughuren. Het betreft de gebouwen waarin de activiteiten op het gebied van IT, intellectueel eigendom en innovatie zijn gehuisvest.

“Na vele jaren bouwen en investeren in de High Tech Campus Eindhoven biedt deze overeenkomst nieuwe mogelijkheden voor andere bedrijven om toegang tot het terrein te krijgen, waardoor de Campus wordt versterkt als  universeel ecosysteem voor open innovatie”, aldus Harry Hendriks, CEO van Philips Benelux. “We blijven betrokken bij de Campus en ik ben ervan overtuigd dat onze innovatie-activiteiten op het terrein een essentiële bijdrage zullen blijven leveren aan het succes van Philips.’’

De High Tech Campus in Eindhoven werd in 1998 door Philips opgericht en werd in 2003 toegankelijk voor andere bedrijven. De Campus is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande Europese centra voor open innovatie en biedt inmiddels onderdak aan ruim 100 bedrijven en ca. 8000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!