High Tech Systems Action Award 2010: TOMTOM, OTB en Océ genomineerd

  • Technologie
  • Bron: Kliknieuws

Drie hightech exporttrekkers zijn genomineerd voor de Action Award, de jaarlijkse industrieprijs voor hightech innovatie en marktleiderschap.

High Tech Systems Action Award 2010: TOMTOM, OTB en Océ genomineerd

TOMTOM kreeg de nominatie voor haar doorbraak in de af-fabriek systemen met Renault als grote klant. Océ kreeg de nominatie voor het revolutionaire en milieuvriendelijke printsysteem waarin de vervuilende inkt vervangen is door gelbolletjes. OTB is genomineerd voor haar verkoopsucces in China met hoogefficiënte productie van zonnecellen. Deze drie nominaties staan model voor de manier waarop de systeemindustrie met innovatieve technologische producten succes heeft op wereldmarkten en bijdraagt en de exportbalans van Nederland.
Op donderdag 11 november zal de Action Award uitgereikt worden in het Evoluon in Eindhoven als afsluiting van het embedded systemen congres. Daaraan vooraf zullen de genomineerden hun innovatie presenteren aan het congrespubliek. De Action Award is in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties binnen de hightech industrie zichtbaar te maken. Jaarlijks wordt de Award uitgereikt aan het meest aansprekende businessproject. De Action Award is een erkenning van branchegenoten voor een uitzonderlijke prestatie. Eerdere winnaars waren Philips Healthcare met een revolutionair MRI systeem en Vanderlande Industries met het wereldwijd grootste en meest geavanceerde bagageafhandelingssysteem en Thales met de gatekeeper voor terrorismebeveiliging.

TOMTOM Automotive
Na het succes in de markt voor losse navigatiesystemen wil TOMTOM ook een toppositie bereiken in de markt voor de af fabriek ingebouwde navigatie. Dat lukte dit jaar bij Renault waar TOMTOM voor meerdere modellen het navigatiesysteem gaat leveren. TOMTOM ontwikkelde dat product in de helft van de tijd die daarvoor in de automotive industrie gebruikelijk is. De producten worden aangesloten op de TOMTOM LIVE omgeving waardoor ze ook bijdragen aan de kwaliteit van de TOMTOM verkeers- en file informatie. Dit versterkt de marktpositie van TOMTOM in de gehele navigatiemarkt.

Océ Colorwave 600
Océ heeft als leider van een Nederlands consortium een nieuwe printtechnologie ontwikkeld. Hierbij wordt de inkt vervagen door gel die in kleine bolletjes opgesloten wordt. Pas op het moment van printen worden de bolletjes geopend. De nieuwe Colorwaveapparaten die dit doen gebruiken minder energie, ze zijn productiever in het gebruik en ze geven geen vieze geuren, vervuilende stoffen en geen fijnstof af tijdens het printen. Met dit apparaat is Océ wereldmarktleider in kleur- en zwart/wit printen voor de breedformaatmarkt. De revolutionaire technologie zal in de toekomst ook in apparaten voor andere markten gebruikt worden.

OTB solar
OTB Solar heeft een nieuwe generatie van haar plasma versterkte gasdispositiemachines ontwikkeld. Deze machines zijn essentieel voor de productie van zonnecelpanelen. In 2010 haalde OTB hiermee een record aantal opdrachten uit China binnen wat ook leidde tot een record omzet van € 100 mln voor dit MKB bedrijf. In totaal heeft OTB Solar in haar korte bestaan nu reeds een zonne-energiecapaciteit in de grootteorde van drie grote kolencentrales geleverd. Dat zegt veel over de capaciteit en het maatschappelijk belang van dit MKB bedrijf dat als onderdeel van haar nieuwe moederbedrijf Roth en Rau door wil groeien binnen het Nederlandse Hightech cluster.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!