Hoge delegatie uit Japan bezoekt Food Valley NL

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food Valley NL

Donderdag 15 januari ontving Food Valley NL een Japanse handelsdelegatie onder leiding van Daishiro Yamagiwa, Vice-Minister van Economische Zaken, Handel en Industrie van Japan.

Hoge delegatie uit Japan bezoekt Food Valley NL

De vice-minister was in gezelschap van onder andere vertegenwoordigers van zijn ministerie, vertegenwoordigers van de Japan External Trade Organization (JETRO)  en zes bedrijven. De ontmoeting vond plaats bij KeyGene in Wageningen.

Innovatie

Arjen van Tunen, CEO van KeyGene en bestuurslid bij Food Valley NL, gaf uitleg over hoe het Nederlandse agrifoodbedrijfsleven bij het tot standkomen van succesvolle innovaties samenwerkt met onderzoeksinstellingen zoals Wageningen UR, Rijksuniversiteit Groningen en TNO. Vier bedrijven, KeyGene, NSure, Dutch Sprouts en Newtricious presenteerden kort hun innovatieve technologieën. Wageningen UR Food & Biobased Research gaf een overzicht van de agrifood en logistiek thema’s waaraan de onderzoeksinstelling werkt en van de internationale partnerships.

Vervolg

De Japanse Vice-Minister was erg geïnteresseerd in de verschillende innovaties die werden gepresenteerd. Hij zei dat hij graag een vervolg wil geven aan deze kennismakingsbijeenkomst in de vorm van bijvoorbeeld match making-bijeenkomsten en seminars. De vertegenwoordigers van de Japanse banken nodigden de aanwezigen uit om vooral ook direct contact op te nemen. Zowel de Nederlandse sprekers als de aanwezigen uit Japan benadrukten het belang van het elkaar persoonlijk te kennen

De eerstvolgende handelsmissie naar Japan vindt plaats van 2 t/m 6 maart 2015

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!