Hogeschool Wittenborg, University of Applied Sciences verhuist naar Apeldoorn

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Blik op het Nieuws

In juli 2010 zal Wittenborg Business School verhuizen naar Apeldoorn en zich gaan vestigen in een separate vleugel van het zeer moderne ROC Aventus gebouw, dat direct aan het centraal station gelegen is.

Hogeschool Wittenborg, University of Applied Sciences verhuist naar Apeldoorn

De verhuizing is tot stand gekomen door samenwerking tussen Hogeschool Wittenborg, de gemeente Apeldoorn en het lokale bedrijfsleven. Deze samenwerking zal vele voordelen met zich meebrengen voor zowel de school , als de stad Apeldoorn. De lokale overheid ondersteunt de vestiging van de “Apeldoorn Business School” actief, dit past uitstekend in haar plannen een “Onderwijshuis” te creëren in Apeldoorn. De steun van de Gemeente Apeldoorn zal voornamelijk faciliterend zijn en richt zich o.a. op studentenhuisvesting, facilitaire zaken, introductie in het lokale bedrijfsleven en programma ontwikkeling. Apeldoorn is bereid zich zowel in binnen- als buitenland met Wittenborg te profileren en samen te streven naar het verkrijgen van meer Hoger Onderwijs in de stad Apeldoorn.

Wittenborg’s nieuwe locatie is slecht twee minuten verwijderd van het Centraal Station en beschikt over allerlei faciliteiten zoals restaurants, snackbars, een reisbureau en een bank. Het stadscentrum met haar levendige winkelstraten, vele cafés, bruisende nachtleven en culturele entertainment is te vinden op ongeveer tien minuten lopen van de school.

Apeldoorn biedt een geweldige omgeving om te wonen, te werken en te studeren. De stad is bekend om haar bedrijfsleven, commercie, geschiedenis en de relatie met de Nederlandse Koninklijke familie. De centrale ligging van Apeldoorn maakt de stad zeer aantrekkelijk voor ondernemers en bedrijven, waaronder een aantal vooraanstaande multinationals. Apeldoorn ondersteunt ook een groot aantal Midden- en Klein Bedrijven in de regio en zal haar netwerk aanspreken en Wittenborg Business School bij beide categorieën bedrijven introduceren.

Wittenborg ambieert een groei naar ongeveer 600 studenten in de komende vijf jaar. Wittenborg wil dit enerzijds bereiken door het aantal studenten in de huidige International Business Administration opleiding uit te breiden naar 300 studenten en anderzijds door het ontwikkelen van drie nieuwe opleidingen in de komende drie jaar, met het doel een instroom van honderd studenten per opleiding te bewerkstelligen.

De verhuizing naar Apeldoorn zal Wittenborg’s continuïteitsstrategie verstevigen en de gewenste groei mogelijk maken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!