Holland Food Valley huis @De Nacht van de Gelderse Economie

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food Valley NL

Sportbrood, quinoa-salade, vegetarische groentesmoor, sportkwark, romig ‘Low-Cal’ softijs en live e-Cooking. Dit alles is te ervaren tijdens de proeverijen, die Food Valley NL tijdens de ‘Nacht van de Gelderse economie’.

Holland Food Valley huis @De Nacht van de Gelderse Economie

In het Holland Food Valley huis bereidt Erik te Velthuis, chefkok van het Topsportrestaurant, op 26 februari 2015 sportieve gerechten op basis van innovatieve producten en ingrediënten. Bezoekers kunnen zo kennismaken met food innovaties uit Gelderland en in gesprek gaan met de ondernemers achter deze innovaties. Food Valley NL organiseert deze proeverij samen met InnoSportLab Papendal, het Toprestaurant van Sportcentrum Papendal en een aantal Gelderse bedrijven.

Tijdens ‘De Nacht van de Gelderse Economie’ op donderdag 26 februari is vanaf 20.00 uur het Holland Food Valley huis geopend. Het Holland Food Valley huis staat in de Innovatietuin, centraal gelegen op het terrein. Er is een verwarmd, energiezuinig terras bij het huis zodat bezoekers in een uitnodigende omgeving de gerechten kunnen proeven en met de ondernemers kunnen kennismaken. Pas als de bezoekers gaan zitten starten de kussens met verwarmen, zo wordt onnodig energiegebruik voorkomen.

Taste & try programma

Gedurende de avond komen onderstaande proeverijen aan bod. Elk product heeft een bijzonder innovatieverhaal en is een unieke belevenis om te proeven.

21.15 uur

Live e-Cooking: e-Cooking is een nieuwe, energiezuinige methode om snel smaakvolle gerechten te bereiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elektrische pulsen. In samenwerking met IXL Netherlands.

Salade met Europese quinoa: Deze volkoren, saponine-vrije quinoa is ontwikkeld via klassieke veredeling door Wageningen UR en heeft geen bittere smaak. Akkerbouwers in Noordwest Europa telen deze quinoa. In samenwerking met GreenFood50.

21.45 uur

Groentesmoor met Beeter®: De vleesvervanger Beeter is honderd procent plantaardig en heeft de ‘beet’ van kwalitatief hoogwaardig kippenvlees. Net als kip is Beeter te gebruiken in allerhande gerechten, zoals salades en snacks. In samenwerking met Ojah.

Sportbrood: Het Sportbrood van Sportsgrain is het eerste broodproduct met sportspecifieke eigenschappen. De combinatie van zetmeel en vruchten zorgt voor een optimale mix van snelle en langzame koolhydraten. Het brood is rijk aan vezels en suikers uit fruit. In samenwerking met Sportsgrain.

22.15 uur

Romig ‘Low-Cal’ ijs: Het softijs van NIZO food research smaakt romig, bevat vrijwel geen vet en 25% minder suiker dan gewoon softijs. Dit ijs bevat 99 kcal per 100 gram ijs, terwijl gewoon softijs vaak meer dan 160 kcal per 100 gram bevat. In samenwerking met NIZO food research.

Sportkwark: Een zeer eiwitrijk gerecht (20 gram per 250 ml) met puur fruit. Ideaal en noodzakelijk voor sporters om spierschadeherstel en spieropbouw te bevorderen na een intensieve training. In samenwerking met InnoSportLab Papendal.

Bovenstaande tijden zijn de momenten om met bedrijven achter de innovatie in gesprek te gaan. Voor bezoekers die eerder of later op de avond komen proeven, we hebben een bordje vol Gelderse innovaties achter de hand (zolang de voorraad strekt).

Locatie

Honigcomplex Nijmegen
Waalbandijk 20-22
6541 AJ Nijmegen

Tijd

20.00 tot 01.00 uur

Meer informatie

Het Holland Food Valley huis is onderdeel van het Holland Food Valley paviljoen. Een formule waarbij Food Valley NL Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen gelegenheid geeft zich te profileren op internationale vakbeurzen, zoals de IFT Food Expo, Fi Europe en Food Matters Live.

De Nacht van de Gelderse Economie

De ‘Nacht van de Gelderse Economie’ is een initiatief van de provincie Gelderland en vindt plaats in het Honig Complex in Nijmegen. Tijdens deze nacht presenteren Gelderse bedrijven hun activiteiten en gaan ondernemers in debat met politici. Er zijn sessies over innovatie, financiële ondersteuning, vestigingsklimaat, arbeidsmarkt en internationalisering. Meer informatie: http://nachtvandeeconomie.gelderland.nl/

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!