Hoogste Brabantse werkloosheidspercentage in Oss

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Food & Feed Noordoost Brabant

Oss heeft in januari het hoogste werkloosheidspercentage van Brabant genoteerd. De werkloosheid in de gemeente was de afgelopen jaren al hoog, maar steden als Eindhoven en Helmond lieten in het verleden altijd hogere percentage zien.

Hoogste Brabantse werkloosheidspercentage in Oss

Nu scoort Oss het hoogste, met 8,4 procent werklozen van de beroepsbevolking. Dat komt neer op 2874 niet werkende werkzoekenden, een stijging van twee procent ten opzichte van december 2011.

Volgens het UWV Werkbedrijf komt dit vooral omdat het afgelopen half jaar de sectoren techniek/industrie en transport het aantal banen fors hebben zien dalen. Oss heeft als industriestad daar erg veel last van.

Volgens wethouder Jan van Loon (Economische Zaken) biedt dat ook weer hoop voor de toekomst. "Als de economie weer aantrekt, dan profiteert een stad als Oss daar ook weer van."

Het Brabantse werkloosheidspercentage was in januari 5,5, landelijk was het cijfer 6,1. In totaal telt Nederland nu 468.865 personen die bij het UWV Werkbedrijf zijn ingeschreven als werkzoekenden. In Noord-Brabant zijn 63.463 werklozen.

In de regio Oss noteren de gemeenten allemaal een werkloosheidspercentage van rond de vier of daaronder. Landerd 3,4 procent; Bernheze 4,1 procent en Maasdonk 4,0 procent.

Meer informatie over Food & Feed Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!