Horizon 2020 financiert businessplannen innovatieve Nederlandse scale-ups

Horizon 2020 heeft vorig jaar 17 Nederlandse scale-ups van financiering voorzien. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het programma van de Europese Commissie stimuleert innovatie binnen het mkb middels de inzet van een speciaal mkb (SME) instrument.

Horizon 2020 financiert businessplannen innovatieve Nederlandse scale-ups

Ook in 2019 zoekt de Commissie mkb’ers die de Europese markt willen veroveren met nieuwe producten, diensten of processen. Bedrijven die voldoen aan de voorwaarden maken op deze manier kans op maar liefst 70 procent aan financiering voor hun businessplan, variërend van € 500.000 tot € 2,5 miljoen, met een looptijd van 12-24 maanden.

Horizon 2020 budget

Uit alle Europese inzendingen mogen de bedrijven met de beste projectvoorstellen pitchen in Brussel. Hier presenteren zij hun bedrijf en innovatie aan een panel van wetenschappers, investeerders en ondernemers. De Rijksdienst ondersteunt Nederlandse deelnemers bij het aanscherpen van projectvoorstellen en pitches. Van het totale Horizon 2020 budget is nog € 35 miljard beschikbaar voor bedrijven en kennisinstellingen in de komende 2 jaar.

Winnaars 2018

Benieuwd naar de winnaars van de calls in 2018? Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u een uitgewerkt overzicht van alle scale-ups die vorig jaar een financiële bijdrage hebben mogen ontvangen.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!