Hotelovernachtingen in kleinere steden duurder

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Hotel.info

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn de consumentenprijzen in Nederland in vergelijking tot de vorige maand met 0,9% gestegen. Hotelgasten konden echter flink sparen en met name in Utrecht.

Hotelovernachtingen in kleinere steden duurder

Dat laat de hotelprijsbarometer zien van de gratis boekingsportal hotel.info, dat zich baseert op ca. 2 miljoen boekingen per jaar in 250.000 hotels. Deze informatie is gebaseerd op onderzoek naar prijzen van hotelovernachtingen in steden in Nederland, Europa en enkele geselecteerde internationale businesscentra.

Eindhoven, Hoofddorp en Noordwijk duurder

Amsterdam is deze herfst met een gemiddelde hotelkamerprijs per nacht van 143,87 euro erg duur. Ten opzichte van vorig jaar is de hotelkamerprijs per nacht echter met 3,37% gedaald. Daarentegen hoefden gasten in Utrecht minder uit te geven. De gemiddelde kamerprijs daalde hier met meer dan 10% tot 98,39 euro. Ook de hotelhouders in Rotterdam en Den Haag zorgden voor een kleinere aanslag op het reisbudget van hun gasten.

In Eindhoven moesten hotelgasten met gemiddeld 107,58 euro toch duidelijk dieper in de buidel tasten. Bovendien bleken ook hotelovernachtingen in kleinere steden duurder. In de populaire badplaats Noordwijk (98,78 euro) moesten hotelgasten 15,86% meer betalen dan vorig jaar. In Hoofddorp stegen de kamerprijzen met 13,16% tot gemiddeld 117,63 euro.

“In Eindhoven en sommige andere Nederlandse steden zijn de hotelkamerprijzen tegen de trend in duidelijk gestegen“, legt Ralf Priemer, Managing Director van hotel.info, uit. „Ook in internationale metropolen zien wij een duidelijke prijsstijging. Het helpt om vroeg te boeken om de reiskosten binnen de perken te houden.

Dat geldt met name als uw reis in een periode valt waarin grote evenementen plaatsvinden“ Vooral met boekingsportals zoals hotel.info kan men prijzen goed en snel vergelijken dankzij hun grote aanbod aan hotels en de hoge mate van transparantie. Vooral zakelijke reizigers sparen bij hotel.info tot wel 30% extra.

Businesscentra in Europa met duidelijk gestegen prijzen

Londen, nummer 1 onder de Europese zakelijke metropolen, is qua hotelovernachtingskosten met gemiddeld 170,18 euro ook de duurste hoofdstad van Europa. Parijs (158,56 euro) en Oslo (157,95 euro) staan met prijsstijgingen van 8,90% en 7,09% op plaats 2 en 3. Amsterdam staat bij de vergelijking van Europese hoofdsteden op plaats 6. Hotelgasten kunnen geld besparen in Moskou, terwijl de Russische hoofdstad jarenlang een van de duurste metropolen was. De dalende vraag naar hotelkamers en een lagere roebel vanwege de crisis in de Oekraïne hebben een steeds grotere invloed op de hotelprijzen in Moskou (137,33 euro).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!