Hulp aan ondernemers Roosendaal via ‘155-red-een-bedrijf’

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) gaan samenwerken om het plaatselijke midden- en kleinbedrijf te ondersteunen.

Hulp aan ondernemers Roosendaal via ‘155-red-een-bedrijf’

Doel van dit initiatief is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen. Vandaag ondertekenden Machiel Trommelen van het IMK en wethouder economie Hans Verbraak de samenwerkingsovereenkomst.

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers in nood te laat (financiële) hulp zoeken bij de gemeente uit schaamte of onwetendheid. Daarom is er een website en een telefoonnummer, waar ondernemers makkelijk om hulp kunnen vragen. De ondernemer kan daarna direct aan de slag om samen met een adviseur van het IMK naar oplossingen te  zoeken.  De problemen zijn vaak heel divers en kunnen liggen op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Wanneer een ondernemer (te) laat aanklopt voor hulp is een faillissement of een schuldsaneringtraject vaak onafwendbaar.

Stimuleren regionale werkgelegenheid

Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke pijler van de regionale economie. Hans Verbraak, wethouder economie: “Ik spreek veel ondernemers en constateer dat er behoefte is aan ondersteuning.  Ik ben blij met dit initiatief dat onze lokale ondernemers gaat helpen. We zoeken als gemeente continu naar dergelijke samenwerkingsvormen. Hopelijk gaan er nog meer vergelijkbare initiatieven volgen.”

Han Dieperink, algemeen directeur IMK: “Uit de praktijk blijkt dat ondernemers bij probleemsituaties vaak de weg niet kennen, of die weg te laat vinden en dat leidt onnodig vaak tot bedrijfsbeëindiging. Daarom hebben we vanuit het IMK het initiatief genomen om de eerste hulplijn ‘155-red-een-bedrijf’ in te voeren met als doel om eerder in het traject de ondernemer te ondersteunen.”

155-red-een-bedrijf

Machiel Trommelen, regiomanager Zuidwest bij IMK: “Het is van essentieel belang om ondernemers die het moeilijk hebben eerder in beeld te krijgen en daarin staan we de gemeente Roosendaal graag bij. Ondernemers  hebben behoefte aan een ervaren adviseur die de juiste analyse kan maken en met effectieve oplossingen kan komen.  Door er tijdig bij te zijn kan het tij vaak nog worden gekeerd, soms door inzet van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).”

Ondernemers uit Roosendaal waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is, kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren direct contact opnemen met het telefoonnummer: 088  999 0 155 of 24 uur per dag via internet: www.155.nl

Meer informatie over IMK Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!