IBAN-check moet vastlopen betalingsverkeer voorkomen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: VNO-NCW

Vanaf 1 februari 2014 worden huidige rekeningnummers vervangen door IBAN. Bedrijven moeten snel aan de slag om te kijken wat de gevolgen zijn van de invoering van de IBAN (International Bank Account Number).

IBAN-check moet vastlopen betalingsverkeer voorkomen

Voorkomen moet worden dat het betalingsverkeer vastloopt als IBAN op 1 februari 2014 wordt ingevoerd. Deze oproep hebben de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gedaan tijdens de start van de najaarscampagne over de naderende IBAN-invoering. IBAN is een nieuw en langer rekeningnummer dat vanaf februari 2014 de huidige rekeningnummers zal vervangen.

Wennen

Met name voor bedrijven zal dit wel even wennen zijn, verwachten de ondernemingsorganisaties. Bedrijven worden daarom opgeroepen een zogenaamde impactcheck te doen. Hiermee wordt in de administratie gekeken waar de invoering van de IBAN gevolgen heeft. Het advies is om niet te lang met de aanpasing van de boekhouding te wachten. Er bestaat een risico dat automatiseerders tegen het eind van 2013 geen tijd meer hebben om bepaalde zaken te veranderen.

Februari 2014


Voor bedrijven, overheden, verenigingen en andere organisaties is het belangrijk om zich tijdig voor te bereiden op de veranderingen. Vanaf februari 2014 zijn betalingen namelijk alleen nog maar mogelijk met het langere rekeningnummer IBAN. En gebruikt iedereen de nieuwe standaarden voor overschrijvingen en incasso’s. Dit heeft natuurlijk consequenties voor bijvoorbeeld administraties, systemen en software van bedrijven.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!