ICT en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) nemen belang in GreenFlux

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Systeemintegrator en technische dienstverlener ICT meldt in een intentieverklaring (LOI) dat zij voornemens is om samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) te investeren in GreenFlux, laadpuntexploitant en dienstverlener voor elektrisch vervoer.

ICT en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) nemen belang in GreenFlux

Mede dankzij deze investering versterkt GreenFlux haar positie in de snelgroeiende markt van elektrisch rijden en er ontstaat de mogelijkheid om versneld innovatieve laaddiensten te lanceren.

Door de samenwerking met de BOM en ICT ontstaat een unieke combinatie van kennis van elektrisch vervoer, het energie domein en innovatieve IT oplossingen. 

Sterke groei elektrisch rijden

De groeiverwachtingen van het elektrisch rijden in West-Europa zijn enorm. Naast de groei in aantal elektrische auto’s zal tevens de batterijcapaciteit toenemen wat leidt tot een versnelde groei in laadvermogen.

ICT

Aart Wegink, Sales Director ICT Emerging Solutions: “ICT investeerde de afgelopen jaren veel in oplossingen voor de energiemarkt en is betrokken bij een aantal Smart Energy trajecten als USEF, Stad van de Zon en PowerMatching City. We zien dat oplossingen voor sturing en controle van decentrale opwekking en gebruik van elektriciteit essentieel zijn geworden. Door de groei van elektrisch vervoer zal de dynamiek in gebruik verder toenemen. De gezamenlijke investering met BOM en de samenwerking met GreenFlux sluit goed aan bij de propositie van ICT in het energie domein.”

GreenFlux

GreenFlux is al sinds 2012 actief in de markt van het elektrisch rijden. De afgelopen jaren heeft GreenFlux gezamenlijk met ICT een uniek platform ontwikkeld. Hierdoor zijn innovatieve diensten als Smart Charging mogelijk waardoor het platform uitermate geschikt is voor grotere laadomgevingen.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!