Ideeën voor een duurzame Gelderse economie gezocht

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Tot en met 22 oktober kan iedereen in Gelderland meedoen aan Gelderland Arbeidswijs. De provincie zoekt naar innovatieve ideeën die eraan bijdragen de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen.

Ideeën voor een duurzame Gelderse economie gezocht

De beste vijf ideeën ontvangen 2.000 Euro en gaan naar de finale. De winnaar ontvangt 10.000 Euro en professionele begeleiding voor de verdere uitwerking en toetsing van het idee in de provincie Gelderland.

Arbeidswijs 2017

Begrippen als duurzaamheid, circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn zeer actueel. Gelderland Arbeidswijs speelt hierop in. Het thema Arbeidswijs editie 2017 luidt: Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat? Er zijn nog veel mensen werkzoekend, terwijl veel Gelderse bedrijven juist op zoek zijn naar goed opgeleid personeel om de duurzame economie vorm te geven. Iedereen met een idee om het gat tussen leren en werken te dichten kan meedoen aan het innovatie traject.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: “Voor mij staat Gelderland Arbeidswijs dit jaar voor mensen sterk, nieuwsgierig en wendbaar maken. Anders leren, anders werken in een duurzame economie. Doe je mee?”

Teams, bedrijven, scholen, overheden; iedereen kan zich aanmelden en zijn idee indienen via www.gelderlandarbeidswijs.nl. Hier kan men ook het deelnamereglement, deelnameformulier, en de data en locaties van de inspiratiesessies vinden. Deze worden in september en oktober gehouden. In november van dit jaar volgt de beoordeling van de jury en kan er online gestemd worden op de beste vijf ideeën. Deze deelnemers worden vanaf dat moment gecoached voor de finale op maandag 11 december. Het winnende idee ontvangt 10.000 euro en professionele begeleiding voor het op de markt brengen van het idee.

Organisatie

De organisatie van editie 2017 ligt in handen van Wise Up Consultancy in opdracht van provincie Gelderland.

Winnaar vorig jaar

De winnaars van 2016 zijn met hun idee, ‘Talent Scouting voor techniek’ onlangs ‘live’ gegaan met hun eerste techniekveldje. Het idee hebben zij in een living lab getoetst. Provincie Gelderland heeft Talent Scouting voor techniek ondersteund met het mobiliseren van werkgevers, het selecteren van de locatie(s) voor de techniekveldjes en het leggen van contacten met gemeenten en onderwijsinstellingen. Tijdens de inspiratiesessies van de editie van dit jaar zal ‘Talent Scouting voor techniek’ hun ervaringen komen delen.

Geplande data inspiratiesessies in de regio

  • Donderdag 14 september 2017 - 09.00-11.30 uur - Achterhoek
  • Vrijdag 15 september 2017 - 14.00-16.00 uur - Liemers
  • Dinsdag 26 september 2017 - 09.30-11.30 uur - Arnhem-Nijmegen
  • Dinsdag 26 september 2017 - 13.00-15.00 uur - Cleantech
  • Dinsdag 26 september 2017 - 16.00-18.00 uur - Noord-Veluwe
  • Donderdag 28 september 2017 - 15.00-17.00 uur - Rivierenland
  • Donderdag 5 oktober 2017 - 15.00-16.45 uur - Food Valley

 

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!