Iedereen Boer op de Dag van de Stadlandbouw 2015

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: ZLTO

‘Iedereen Boer?!’ is het thema van de Dag van de Stadslandbouw 2015. Deze editie staat geheel in het teken van de doeners en ondernemers van stadslandbouw.

Iedereen Boer op de Dag van de Stadlandbouw 2015

Het evenement richt zich speciaal op innovatieve en praktische dwarsverbindingen van stadslandbouw met nieuwe business, zoals agrifood, gezondheid, welzijn en stedelijke ontwikkeling.

Ondernemers centraal

In maar liefst 24 praktijk- en inspiratiesessies krijgen ondernemende initiatieven uit het veld een podium, zoals Groenteclub, ROOF FOOD en Stadsboerderij Eyghentijds. Bovendien staan er diverse ondernemers en praktische burgerinitiatieven op de sprekerslijst, zoals Djûke van der Maat (Boerderij Nieuw Slagmaat), Erik de Keulenaar (De Nieuwe Akker) en Arthur Nijhuis (Rechtstreex). Sprekers gaan in op hun businessmodel van stadslandbouw, geven inzicht in de behoeften van de stedeling en duiken dieper in de relatie tussen markthallen en stadslandbouw . Kom ook en ga in gesprek met de sprekers!

In het veld

Het programma van het congres op 4 juni is opgebouwd rondom de vijf hoofdthema's verbinden stad-platteland, nieuwe verdienmodellen, sociaal ondernemerschap, nieuwe markten en gezondheid, participatie en welzijn. Als keynote sprekers treden op Pam Warhurst (Incredible Edible), eating designer Marije Vogelzang, PlantLab bestuurder Ard Reijtenbagh en bioboer Luke Hasell (finalist BBC ‘Food and Farming Awards’ 2014). Kom ook en laat je inspireren!

Lessen uit Brabant

Op woensdag 3 juni vinden er werk- en inspiratiebezoeken plaats naar vijf verschillende steden en regio’s in Brabant, waaronder Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Haaren en Oss. Iedere excursie heeft een geheel eigen karakter en thematiek, die voortkomt uit de specifieke eigenschappen en context van de stadslandbouw initiatieven ter plaatse. Twee compacte ‘powerexcursies’ met een kort gevarieerd programma zijn specifiek voor ondernemers bedoeld, waarbij crowdfunding en het binden van nieuwe klanten centraal staan. Doe mee en meld je snel aan!

Ieder jaar is de Publieksdag de afsluiter van een week vol stadslandbouwactiviteiten. Dit jaar presenteren initiatieven zich in heel Nederland op 6 juni. Deelnemende initiatieven in de buurt zijn te vinden op: www.dagvandestadslandbouw.nl.

De Dag van de Stadslandbouw 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese project PURE Hubs. Dit project ontvangt regionale ontwikkelingsfinanciering het kader van INTERREG4b: Investing in Opportunities.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!