Impuls begeleidt investering van dertig miljoen euro naar Terneuzen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Economische Impuls Zeeland

De Indonesische producent van palmolie Musim Mas Group investeert dertig miljoen euro in nieuwe fabriek op het Dow-terrein: Maschem BV.

Impuls begeleidt investering van dertig miljoen euro naar Terneuzen

Impuls heeft het bedrijf, één van de grootste palmpolieproductenten ter wereld, ondersteund bij hun vestiging in Zeeland.

Impuls heeft de Musim Mas Group gefaciliteerd bij de vergunningsprocedure en door bestuurlijke netwerken te ontsluiten. Zo hebben we diverse afspraken georganiseerd, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de CEO's en regionale bestuurders met elkaar aan tafel kwamen te zitten.

"Als internationale investeerder heeft Musim Mas de intermediaire rol van Impuls goed kunnen benutten. Ik kan deze rol het best vergelijken met een GPS: via de kortste weg en zonder tijdsverlies heeft Impuls ons steeds in contact kunnen brengen bij de lokale besturen en dicision makers. Hierdoor voelt een internationale investeerder zich welkom in Nederland en worden de administratieve Nederlandse processen duidelijk", aldus Frank Breugelmans (Plant manager Maschem B.V.)

Samenwerking met Dow

Maschem BV gaat schuimvormers voor onder meer shampoos, wasmiddelen en industriële reinigingsmiddelen produceren. Daarbij verwerkt het ter plekke de door Dow geleverde chemische stof ethyleenoxide, die nodig is om schuimvormers te maken in combinatie met vetalkoholen uit palmolie. Musim Mas gaat de vetalkoholen uit Indonesië per schip aanvoeren.

Bewuste keuze voor Terneuzen

Het bedrijf heeft doelbewust voor Terneuzen gekozen vanwege de ligging aan diep vaarwater. En - zeker zo belangrijk - omdat Dow de licht ontvlambare ethyleenoxide via een pijpleiding van dichtbij kan leveren. Dat is veel veiliger dan het over grote afstand te vervoeren.

Arbeidsplaatsen

Naar verwachting zal de fabriek januari 2016 zal opstarten. De productiecapaciteit is 80.000 ton per jaar. De fabriek levert direct 25 arbeidsplaatsen op en 25 indirect. Het bedrijf verwacht in de toekomst verder te investeren in de fabriek in Terneuzen.

Invest in Zeeland

Onder de naam Invest in Zeeland ondersteunt Impuls bedrijven bij het vestigen of uitbreiden van hun onderneming in in Zeeland. Onder meer door het bieden van de nodige informatie, door te verwijzen naar relevante instellingen en gratis advies. Met de website www.investinzeeland.com kan het acquisitieteam van Impuls de regio nog beter onder de aandacht brengen bij de zakelijke markt. 

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!