In 2011 wederom meer kans op financiering door Brabant Financial Matching

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB

In 2011 kunnen nog eens zeventig ondernemers uit Noord-Brabant begeleiding krijgen in het verkrijgen van financiering. Dat heeft de provincie Noord-Brabant bekend gemaakt.

In 2011 wederom meer kans op financiering door Brabant Financial Matching

Ondernemers kunnen met korting een financieel specialist inschakelen en zo hun kans op financiering vergroten. Het project Brabant Financial Matching (Brabant FM) helpt startende en groeiende ondernemers op deze manier met het waar maken van hun dromen.

Arbeidsplaatsen
De pilot heeft in 2010 zijn toegevoegde waarde bewezen; zestig ondernemers zijn gestart met een financieringstraject. Ondernemers die het traject hebben afgerond, creëerden honderd arbeidsplaatsen en realiseerden zes miljoen aan financiering. Dit stemt hoopvol voor de ondernemers die nog bezig zijn met het verkrijgen van financiering.

Ook in 2011 vouchers beschikbaar
Tot en met december 2011 zijn nog eens zeventig vouchers beschikbaar gesteld door de Provincie Noord-Brabant. De intensieve begeleiding die geboden wordt door de specialisten maakt het voor ondernemers makkelijker om de financiering rond te krijgen. Met een goede weergave van de cijfers en een strategische onderbouwing worden plannen eerder gehonoreerd. Zo krijgen ondernemers meer ruimte om te ondernemen. Dat is van positieve invloed op de economie in de provincie.

Goed voorbeeld doet volgen
Met Brabant FM kunnen ideeën van ondernemers werkelijkheid worden. Zo ook bij Twan Kuipers van Carver Fitness (www.carverfitness.com). Zijn innovatieve fitnessapparaat de ‘Carver’ is niet langer een droom maar werkelijkheid. Twan Kuijpers: "Brabant FM is het duwtje in de rug dat innovatieve ondernemers nodig hebben. Dankzij de financiële ondersteuning hebben we een goed businessplan kunnen ontwikkelen om van de bank financiering te krijgen voor de ‘Carver’." Twan geeft aan dat bij het lanceren van innovatieve producten de uitdaging ligt bij het overtuigen van de banken van het potentiële succes. "Je kunt immers nog geen cijfers laten zien die aantonen dat het product de financiering waard is. Een goed businessplan is dan noodzakelijk. Met behulp van de financieel adviseur konden we ons potentiële succes in de juiste woorden vatten en laten zien dat onze innovatie de investering dubbel en dwars waard is."

Wie komen in aanmerking?
Brabant FM helpt Brabantse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die moeite hebben met het opstellen van de financieringsvraag en die de kans op financiering willen vergroten. Het gaat hierbij om ondernemers die hun product, dienst of bedrijfsprocessen willen vernieuwen. De onderneming mag uit niet meer dan 250 medewerkers bestaan.


Laat ze niet liggen!
Kent u een ondernemer die een mooie business case heeft, maar niet weet hoe hij de weg moet bewandelen richting financiers? Een ondernemer die wel een zetje in de juiste financieringsrichting kan gebruiken? Laat hem of haar dan contact opnemen met één van de drie eerste aanspreekpunten binnen Brabant FM.

Regio West-Brabant
N.V. REWIN West-Brabant
Michael Bakker, telefoon 06-51 99 76 75
m.bakker@rewin.nl
www.rewin.nl

- Regio Zuidoost-Brabant
Brainport Development N.V.
Jeroen Cremers, telefoon 040-751 24 74
j.cremers@brainportdevelopment.nl
www.brainportdevelopment.nl

- Regio Noordoost-Brabant
N.V. Bossche Investerings Maatschappij
Harrie Schoenmakers, telefoon 06-50 62 33 70
hschoenmakers@bimvastgoed.nl
www.bimvastgoed.nl

Ondernemers uit de regio Midden-Brabant kunnen bij alle genoemde aanspreekpunten terecht.

Kijk nog eens goed rond in je netwerk en houdt Brabant FM op het netvlies. Hiermee help je ondernemers met het realiseren van hun droom!

Hart voor ondernemen
Brabant FM is ontwikkeld door elf organisaties met hart voor ondernemen:
• Bossche Investerings Maatschappij
• Brabantse Ontwikkelings Maatschappij
• Brabant Zeeuwse Werkgeversvereniging
• Brainport Development
• Economisch Impuls Zeeland
• Kamer van Koophandel Brabant
• Kamer van Koophandel Zuid-West Nederland
• MKB Brabant
• MKB Zeeland
• REWIN West-Brabant
• Syntens

Het samenwerkingsverband wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling in het kader van OP-Zuid, van het Rijk en de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Brabant FM is tot stand gekomen door een extra financiële stimulans van de provincie Noord-Brabant.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!