In de regio stijgt het aantal starters fors

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kamer van Koophandel Brabant

Nu al bijna 20% meer startende bedrijven dan vorig jaar.

In de regio stijgt het aantal starters fors

Toename starters van bijna twintig procent, ‘s-Hertogenbosch koploper

De economische crisis lijkt de ondernemerszin in Brabant niet te hebben aangetast. Het aantal beginnende ondernemers in het werkgebied van de Kamer van Koophandel Brabant is in vergelijking met vorig jaar flink gestegen.
In het tweede kwartaal van 2009 werden 2440 starters genoteerd, in dezelfde periode dit jaar 2921. Dit is een toename van bijna 20 procent.

Vooral in de dienstensector en het vervoer is het aantal starters hoog. Opvallend genoeg geldt dat ook voor de detailhandel. Hoewel het consumentenvertrouwen
broos blijft, is het aantal starters in de detailhandel onverminderd hoog (324 in het tweede kwartaal van 2009 en 422 in dezelfde periode van dit jaar).
Deze groei kan voor een deel worden verklaard door de groei van het aantal webwinkels. Zo zijn er bijvoorbeeld alleen al in Eindhoven 60 webwinkels gestart in de eerste helft van 2010.

Van de drie grote gemeenten in Midden- en Oost-Brabant staat ‘s-Hertogenbosch aan kop als het gaat om de stijging van het aantal starters. De statistieken stegen met 42 procent (van 231 in het tweede kwartaal van 2009 naar 329 in 2010).  Gemeente Tilburg volgt met een stijging van circa 14 procent (van 318 naar 362). Hekkensluiter is de gemeente Eindhoven met een stijging van circa 12 procent
(van 400 naar 450).  

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!