“In één week van idee tot innovatief product!”

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Ondernemerslift+

Vrijdagmiddag vond de uitreiking van de Innovation Awards plaats in Den Bosch. Na zeven dagen samenwerken aan een compleet nieuw product of concept, werden de eindresultaten van vijf studententeams beoordeeld door een vakkundige jury.

“In één week van idee tot innovatief product!”

Innovation in a Week, in samenwerking met OndernemersLift+, was ook dit jaar de eerste stap op weg naar succes voor studenten met ondernemerslust!

Een bedrijf opstarten in een week tijd

De wereld is vol mogelijkheden en met behulp van 10 experts, 4 designers en 2 technologieën is het de 25 studenten gelukt dit te bewijzen. Exact een week geleden leerden de studenten van Avans Hogeschool, HAS Hogeschool en ROC de Leijgraaf elkaar kennen en vandaag lieten zij zien hoe snel ze als team concrete plannen hebben kunnen maken én uitwerken. De pitches van vanmiddag onderstreepten de gedachte dat geavanceerde technologie razendsnel is om te zetten naar concrete productvoorstellen. Als je maar samenwerkt; dan is bijna alles mogelijk.

Kennis + ervaring = innovatie

De vijf teams met studenten kregen de afgelopen week begeleiding van mensen met praktijkervaring in het ondernemerschap. Door de kennis van verschillende opleidingen te combineren met praktijkervaring, zijn er prachtige resultaten te behalen. Deze formule is in 2011 gedoopt tot Innovation in a Week, een jaarlijks terugkerend evenement voor jonge en ambitieuze studenten. De deelnemers hebben als doel in een week tijd een product te creëren wat op enthousiasme en ondersteuning van ondernemers en investeerders kan rekenen. Zodat het zo snel mogelijk de markt op kan!

OndernemersLift+

Innovation in a Week werd mede mogelijk gemaakt door OndernemersLift+, die deze enerverende week steunt vanuit de drie peilers innovatie, studentondernemerschap en kennisvalorisatie. OndernemersLift+ wil de ondernemendheid in de regio Noordoost-Brabant vergroten en dit doet ze o.a. door kennis om te zetten in business en door een podium te creëren voor succesvolle start-ups. De deelnemers worden optimaal ondersteund, gemotiveerd en geïnspireerd en dit resulteert in succesvolle concepten en prachtige producten.

En de winnaar is…

Op de laatste dag van Innovation in a Week vonden de eindpitches plaats. De jury koos na lang beraad voor Team Groen als winnaars. Team Groen stond voor het digitaliseren van een eigentijdse weekmarkt, waarbij de marktkoopman van alle gemakken wordt voorzien en waarbij de consument geïnspireerd wordt om naar de markt te gaan. Kortom, een markt vol belevingen. Met de app wordt de markt schematisch en grafisch weergegeven, kun je gemakkelijk de voordeligste koopjes opsporen en krijg je inzicht in de producten.Naast inzicht in de producten die verkocht worden krijgt de consument ook informative over de productherkomst en producent-informatie. Op deze manier wordt de weekmarkt meegenomen naar de toekomst.

Robbert Vierboom, de CEO van het team, was erg te spreken over Innovation in a Week. “Het blijft de hele week uitdagend. Iedere dag was anders!”

De trofee en het kleine investeringsbedrag zijn meer dan goed terecht gekomen. Van deze groep ondernemers gaan we ongetwijfeld meer horen!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!