In octrooiaanvragen is Brabant koploper

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Syntens

Brabant is de koploper in Nederland is als het gaat om het aantal octrooiaanvragen dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. Bijna de helft van alle octrooiaanvragen in het land komt uit deze regio.

Topbedrijven als Philips en ASML spelen hierin een belangrijke rol.
Maar ook het MKB springt er zeer gunstig uit ten opzichte van de rest van het land.
Toch zijn er in de regio veel ondernemers die nog onvoldoende in beeld hebben wat een octrooi kan betekenen en wat het op kan leveren.
De Kamer van Koophandel Brabant, Syntens en AgentschapNL hebben daarom hun krachten gebundeld en organiseren samen een bijeenkomst over dit onderwerp.

De huidige economische tijd vraagt van ondernemers dat ze nog meer bezig zijn met vernieuwing en het grijpen van nieuwe kansen.
Brabant kan met de resultaten van het onderzoek dus zeker niet op haar lauweren gaan rusten. Veel Brabantse ondernemers zijn nog onvoldoende op de hoogte van wat een octrooi kan betekenen en wat het op kan leveren.
Daarom organiseren De Kamer van Koophandel Brabant, Syntens en AgentschapNL een bijeenkomst over octrooien op donderdag 17 juni a.s. van 15.30 tot 18.00 uur in de Kennispoort te Eindhoven.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de do´s en dont´s van octrooien, wat er komt kijken bij een octrooi-aanvraag, wat het kost en wat het oplevert.
Er wordt getoond hoe informatie gehaald kan worden uit de octrooidatabase waarin 80 miljoen octrooien zijn opgenomen.
Tevens wordt ingegaan op de ondersteuningsmogelijkheden, zoals de innovatiebox en WBSO (belastingvoordeel).
Aan het woord komt een specialist van NL Octrooicentrum en een aantal MKB-ondernemers zal hun ervaringen delen met de deelnemers.
Uiteraard is er na de bijeenkomst voldoende gelegenheid om te netwerken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!