home » nieuws » Industrie »

In Oosterhout opent vandaag de grootste lollyfabriek van Nederland

  • Industrie
  • Bron: Omroep Brabant

Door de overname van DéTé Suikerwerken uit het Limburgse Tegelen door Holland Foodz in Oosterhout is dit ontstaan. De afgelopen weken kwamen machines en medewerkers over en vanaf vandaag produceert de samengevoegde fabriek 80 miljoen lolly's per jaar.

Van haar eigen merk Sweetz verkoopt Holland Foodz 145 verschillende soorten lolly's. DéTé, dat in 1879 werd opgericht, maakt jaarlijks 60 miljoen lolly's. Het merk is vooral bekend van kleine lolly's in restaurants en de grote hartlolly's op kermissen en attractieparken.

Kaneelstok

Vorig jaar al redde directeur Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz de productie van de Oosterhoutse Kaneelstok en Willem Stuvé nougat door het failliete Rens Joosen Suikerwerken over te nemen. Daardoor was het bedrijf al de grootste producent van Oud-Hollands snoepgoed. Na DéTé staan er nog meer overnames op zijn verlanglijstje. "Mijn doel bij die overnames is de ambachtelijke productie van Oud-Hollands snoepgoed te behouden voor Nederland. Dat blijven we doen," zegt Spijkervet

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!