In Twente houdt daling werkloosheid aan

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Regio Twente.nl

Ook deze maand is de werkloosheid in Twente weer gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de arbeidsmonitor van de Regio Twente.

In Twente houdt daling werkloosheid aan

Daarnaast is het aantal vacatures toegenomen en is het percentage geregistreerde werklozen (NWW'ers) eind maand juni gedaald met 0,3% van 8.7% naar 8,4%. Het is de 3e maand dat de daling van de werkloosheid in Twente doorzet. De daling wil overigens niet zeggen dat de crisis voorbij is, maar laat wellicht een voorzichtig herstel zien. 

Myra Koomen, voorzitter van het Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI): "We zijn er nog lang niet, maar we zijn voorzichtig positief. Hopelijk zet deze trend gewoon door." Verder komt naar voren dat door een lagere instroom de jeugdwerkloosheid in juni met 48 jongeren is gedaald naar 2.772. Een andere positieve indicatie van de arbeidsmarktontwikkeling is het aantal geregistreerde vacatures bij de werkpleinen. In vergelijking met juni 2009 was er in juni 2010 een toename van de ingediende vacatures met 9%.

Verder blijkt uit de arbeidsmarktmonitor dat:

Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel Oost Nederland zijn er in de periode tussen 1 juni en 30 juni 2010 in totaal 256 bedrijven gestart. Vergeleken met juni 2009 zijn er 45 bedrijven meer gestart.
Het aantal openstaande vacatures en het aantal ingediende vacatures is in Twente in juni 2010 hoger dan in juni 2009. Opvallend zijn de stijgingen in ingediende vacatures in de gemeenten Hellendoorn, Oldenzaal en Rijssen-Holten. De sectoren die opvallende stijgingen vertonen zijn uitzendbureaus (+57 vacatures, 19%), handel (+37 vacatures, 56%) en overige dienstverlening (+43 vacatures, 165%).
Het mobiliteitscentrum heeft een intensieve samenwerking tot stand gebracht met commerciële partners met als gevolg dat werkzoekenden nog beter richting arbeidsmarkt begeleid worden. In 2010 (tot 19 juli) zijn er 1004 werknemers die met ontslag bedreigd werden door het mobiliteitscentrum naar ander werk begeleid.
"De intensieve samenwerking van het mobiliteitscentrum met partners leidt er toe dat werkzoekenden nog beter richting arbeidsmarkt begeleid worden", stelt Koomen. "Met verschillende initiatieven willen we zoveel mogelijk mensen weer aan een baan helpen in Twente."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!