home » nieuws » Industrie »

Industriële sector oefent in levensechte omgeving

  • Industrie
  • Bron: Technische Unie

Zeven industriële contractors hebben zich verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Samen realiseren zij, in opdracht van Deltalinqs, de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

Industriële sector oefent in levensechte omgeving

Onlangs zijn de eerste palen geslagen en naar verwachting worden in de oefenfabriek vanaf het voorjaar zo’n veertig opleidingen aangeboden, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.

Uniek project

'Het is een uniek project’, zegt Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs, de Rotterdamse belangenorganisatie voor haven en industrie. ‘De RDM Training Plant voorziet in een grote behoefte en haakt in op belangrijke ontwikkelingen in de industriële sector', stelt Asselbergs.

Levensechte oefenomgeving

De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar zowel het onderwijs als het bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid.

'Veiligheidsniveau verder verhogen'

'PRO bestaat uit zeven vooraanstaande contractors die de industrie een warm hart toedragen, dezelfde hoge veiligheidsstandaard delen en de ambitie hebben het veiligheidsniveau door educatie verder te verhogen', zegt Sales Director Jaap Reijntjes van Croonwolter&dros. 'We zijn het aan onze stand verplicht om daar een bijdrage aan te leveren', voegt CEO Bilfinger Ruud van Doorn daaraan toe. 'Daarom hebben wij met z’n zevenen gewoon gezegd: wij gaan ervoor zorgen dat de RDM Training Plant er komt. Meer veiligheid in de gehele industriële keten is niet alleen een taak voor de overheid en de fabriekseigenaren. Ook wij als contractors leveren er een bijdrage aan.'

Meer informatie over TECHNISCHE UNIE B.V. EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!