Informatiebijeenkomst over EU-sancties Rusland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

Op donderdag 21 augustus van 09.30 tot 11:30 uur organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland samen met de Rijksoverheid een informatie bijeenkomst voor branches en bedrijven over de EU sancties tegen Rusland.

Informatiebijeenkomst over EU-sancties Rusland

Op 29 juli heeft de EU besloten een pakket sancties aan te nemen ten aanzien van de gehele Russische Federatie, die onder andere betrekking hebben op kapitaalmarktrestricties, export van militaire goederen, export van dual-use goederen voor militair eindgebruik en technologieën gericht op de winning van schalieolie, diepzeeolie en Arctische olie. Sinds 28 juli zijn daarnaast aanvullende maatregelen van kracht ten aanzien van de Krim en Sebastopol, die betrekking hebben op de sectoren infrastructuur, vervoer, telecommunicatie en energie.

Ondertussen is ook de lijst gepubliceerd van producten uit de land- en tuinbouwsector die onder de boycot die door Rusland wordt opgelegd vallen.

Aanmelden

Inmiddels zijn de sancties in werking getreden en zullen de effecten hiervan voor het Nederlands bedrijfsleven zichtbaar worden. Graag bieden wij u de gelegenheid aan om van overheidsexperts nader te vernemen wat de sancties inhouden en wat de consequenties hiervan kunnen zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven.

LET OP: DEZE INFORMATIEBIJEENKOMST IS VOL. Wij zijn aan het bekijken of we de limiet kunnen uitbreiden, dan wel u op een andere wijze kunnen faciliteren. Wij vragen u uw interesse kenbaar te maken via Anja van Ast, Ast@vnoncw-mkb.nl.

Ondernemersloket

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft tevens een ondernemersloket geopend, waarop ondernemers met hun vragen over de gevolgen van het sanctieregime terecht kunnen.

Standpunt VNO-NCW sancties Rusland

Lees op de website van VNO-NCW over het standpunt van de werkgeversvereniging.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!