Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen in 2019

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: RVO

In 2019 verandert het Activiteitenbesluit milieubeheer. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Naast de energiebesparingsplicht wordt er dit jaar namelijk ook een informatieplicht voor bedrijven en instellingen aan het besluit toegevoegd.

Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen in 2019

Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas? Dan moet u voldoen aan deze informatieplicht. Uiterlijk 1 juli 2019 dient u in dit geval te rapporteren welke energiebesparende maatregelen u nam.

Energiebesparende maatregelen

Voor energiebesparende maatregelen kunt u gebruikmaken van de Erkende Maatregelenlijst voor energiebesparen (EML) voor uw bedrijfstak. Hierin vindt u maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Voor de rapportage van de informatieplicht is begin 2019 het eLoket van RVO.nl beschikbaar. 

Webinar informatieplicht

Het is belangrijk om te weten wat de informatieplicht voor u inhoudt. U hoort wat de plicht inhoudt en hoe u hieraan kan voldoen. Kortom: heeft u na het lezen van dit bericht behoefte aan meer informatie omtrent het veranderende Activiteitenbesluit? Bekijk dan de RVO-webinar Informatieplicht energiebesparing.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!