Inmark Packaging vestigt zich in Raamsdonksveer

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: NV REWIN

Verpakkingsfabrikant Inmark Packaging uit Georgia (VS) kiest voor Raamsdonksveer als uitvalsbasis voor zijn Europese activiteiten. Dit is de eerste Europese vestiging van het bedrijf, begin 2015 opent deze haar deuren.

Het bedrijf, dat hoogwaardige verpakkingen levert aan onder meer de sectoren food en healthcare, start vooralsnog met tien, lokaal te werven medewerkers en zal naar verwachting op termijn groeien.

Sinds de oprichting in 1975 is Inmark uitgegroeid tot een specialist op het gebied van hoogwaardige, gespecialiseerde verpakkingen voor uiteenlopende sectoren. Zo worden de verpakkingen van het bedrijf gebruikt voor het veilig en hoogwaardig verpakken van voedsel en drank, cosmetica, medicijnen en chemicaliën.

Eerste Europese vestiging

Momenteel heeft het bedrijf zes locaties in de VS, één locatie in Singapore en één vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Om ook op het Europese vasteland voet aan de grond te krijgen, oriënteerde het bedrijf zich de afgelopen periode op een geschikte vestigingsplek. Via het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Atlanta, dat gelieerd is aan het ministerie van Economische Zaken, kwam Nederland in beeld. Na een uitgebreide oriëntatiefase viel de keuze op West-Brabant, specifiek op Raamsdonksveer.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) ondersteunden Inmark bij hun komst naar Brabant, onder andere bij de selectie van de locatie, contacten met de gemeente, HR-gerelateerde zaken en introducties bij diverse partijen. Jones Lang Lasalle adviseerde Inmark op het gebied van vastgoed. De verhuurder werd geadviseerd door Van der Water Bedriijfshuisvesting, collegiaal met DTZ Zadelhoff.

“Ideale locatie”

In de nieuwe vestiging concentreert Inmark zijn Europese activiteiten op het gebied van marketing/sales, logistiek en productie. Directeur David Oylernoemt West-Brabant de ideale locatie om verder te groeien binnen Europa. “De centrale ligging, nabij diverse snelwegen en relatief dichtbij de havens van Antwerpen en Rotterdam, was voor ons een belangrijke reden om te kiezen voor Raamsdonksveer.

De aanwezigheid van voldoende, goed opgeleide arbeidskrachten vormde een andere doorslaggevende factor. En tot slot kwam Nederland al snel in beeld vanwege de goede ‘klik’ tussen Nederland en Amerika; de manier van zakendoen lijkt op elkaar. ” Oyler is verder positief over de support die Inmark Packaging heeft gekregen bij de komst naar Brabant. “Mede dankzij de professionele ondersteuning door NFIA, REWIN en BOM is de overgang tot nu toe uiterst soepel verlopen.”

“Blij met internationale speler”

Ook burgemeester Van Hees van de gemeente Geertruidenberg is enthousiast over de keuze van Inmark Packaging voor Raamsdonksveer. “Uiteraard zijn wij blij met de komst van deze internationale speler naar onze gemeente. Het is goed voor de werkgelegenheid. Inmark Packaging begeeft zich met hun komst naar Raamsdonksveer niet alleen op een prachtig infrastructureel netwerk, maar we hebben ook een fantastisch kennisnetwerk opgebouwd met de reeds gevestigde bedrijven. We vinden het belangrijk om dit netwerk te blijven uitbreiden en ontwikkelen. De kennis en ervaring van een internationaal bedrijf als Inmark is daarbij van harte welkom.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!