Innovatie ondersteund door Zeeuws Investeringsfonds

Jonge ondernemingen die onlangs een innovatie op de markt hebben gebracht of dat op korte termijn gaan doen worden onsteund door het Zeeuws Investeringsfonds. Het fonds is na een jaar van voorbereiding van start gegaan.

Innovatie ondersteund door Zeeuws Investeringsfonds

Na een jaar van voorbereiding is het Zeeuws Investeringsfonds een feit. Dit heuglijke feit is afgelopen vrijdag met een startbijeenkomst in het Provinciehuis gevierd!

Het fonds richt zich met name op ondernemingen die gevestigd zijn in de regio Zeeland. Daarnaast staat het fonds ook open voor participaties in andere delen van Nederland. Het Zeeuws Investeringsfonds investeert door middel van kapitaal tot een maximum van 1 miljoen euro, maar ook door het beschikbaar stellen van de kennis en kunde van de aandeelhouders en het fondsmanagement.

Aandeelhouders & investeerders

NV Economische Impuls Zeeland is initiator en medeaandeelhouder van het fonds. Naast Impuls en de Stichting Zigzag  is ook een groep van private investeerders aandeelhouder. Dit zijn ondernemers met een duidelijke link met Zeeland, die hun sporen hebben verdiend in de top van het bedrijfsleven. Naast het feit dat deze investeerders een commercieel rendement verwachten, nemen zij vooral ook deel aan het fonds omdat zij startende ondernemers uit Zeeland met raad en daad én hun netwerken terzijde willen staan.

Programma

Tijdens de startbijeenkomst, waarvoor de aanmeldingen binnenstroomden, stelt het Zeeuws Investeringsfonds zich voor. Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Commissarissen van het fonds, opent de bijeenkomst. Na de toespraak van gedeputeerde Ben de Reu en de toelichting van Johan Sebregts, directeur van het Zeeuws Investeringsfonds, wordt de middag afgesloten met een netwerkborrel.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!