'Innovatiebeleid kan verder worden versterkt'

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

Nederland scoort goed op het gebied van innovatie en het kabinet zorgt met het innovatiebeleid voor continuïteit daarvan. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Dat beleid kan echter wel worden versterkt met extra uitgaven en het schrappen van enkele bezuinigen.

 'Innovatiebeleid kan verder worden versterkt'

Dit schrijven de twee ondernemingsorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer. Volgende week wordt namelijk de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat behandeld.

Topsectoren

Als het aan VNO-NCW en MKB-Nederland ligt zou de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) moeten worden gecontinueerd met de huidige percentages. Alleen daarvoor al is volgend jaar ruim 79 miljoen euro nodig. In het topsectorenbeleid zou daarnaast extra ruimte moeten komen voor publiek-private samenwerking, instellingen voor toegepast onderzoek, het midden- en kleinbedrijf en het innovatiekrediet.

Octrooisysteem

Ook vinden VNO-NCW en MKB-Nederland het 'onbegrijpelijk' dat de regeling voor Innovatie Prestatie Contracten (IPC) niet wordt doorgezet. Naast de ontwikkeling van kennis vinden zij het gebruik en de toepassing ervan in het technologievolgend midden- en kleinbedrijf namelijk van groot belang. Tot slot vinden zij het onverstandig dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met 1 miljoen euro bezuinigt op het nationale octrooisysteem. 'Want voor het innovatief bedrijfsleven is een kwalitatief betrouwbaar en robuust octrooistelsel van groot belang.'

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!