Innovatief ondernemen in Overijssel

  • Innovatie & MVO
  • Bron: GOBT

Met ruim 34.000 banen is de toeristisch-recreatieve sector goed voor 10% van de totale werkgelegenheid in Overijssel.

Innovatief ondernemen in Overijssel

Met ruim 34.000 banen is de toeristisch-recreatieve sector goed voor 10% van de totale werkgelegenheid in Overijssel. Ondanks het grote economische belang kent de sector ook beperkingen. Er zal intensiever nagedacht moeten worden over trends, ontwikkelingen en een goede meerjarenstrategie om de gasten te kunnen blijven interesseren. Dit is nodig nu de concurrentie met binnen- en buitenlandse bestemmingen toeneemt, internet de toeristische markt nog transparanter maakt en de economische recessie de bestedingen onder druk zet. Dit is voor de brancheorganisaties HISWA, RECRON en Koninklijk Horeca Nederland aanleiding om hun bedrijfsleven extra te ondersteunen bij strategische keuzes, bedrijfsontwikkeling en verdere professionalisering.

Samen met Saxion Hogeschool en het GOBT starten ze in 2010 een innovatieplan om het toeristisch bedrijfsleven in Overijssel verder te versterken. Het plan heeft een looptijd van vier jaar en stimuleert de samenwerking tussen ondernemers. Bovendien koppelt het ondernemers aan allerlei toeristische producten en processen in Overijssel. Onderdeel van het plan zijn onder andere bedrijfsscans, bedrijfsadviezen, workshops en innovatieve marketing. De bedrijfsscans voorzien ondernemers van een onafhankelijke sterkte/zwakte analyse, waarna professionele adviseurs ze terzijde staan.

De Provincie Overijssel is mede-initiatiefnemer van dit plan. Daardoor is er geen sprake van een financiële drempel. Voor slechts € 350,- krijgt een ondernemer een bedrijfsscan, enkele dagen hoogwaardig advies (normale waarde minimaal € 2600,-) en kan hij gratis workshops met topsprekers bezoeken. Wilt u bijvoorbeeld uw marketingbeleid onder de loep nemen of denkt u aan een rendementsverbetering, dan is dit uw kans om met hulp van professionals een nieuwe koers in te slaan. Deelname is mogelijk voor reguliere, recreatieve bedrijven. Snelle aanmelding is verstandig, want de deelnemersruimte is beperkt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!