home » nieuws » Industrie »

InnovatieLink moet bedrijven gaan helpen bij innovatie

  • Industrie
  • Bron: Topsectoren.nl

Om innovaties in de chemie en energiesector kansrijker te maken helpt InnovatieLink bedrijven verder in hun zoektocht naar concrete oplossingen voor financiering, kennis, start-up huisvesting en samenwerkingspartners.

InnovatieLink moet bedrijven gaan helpen bij innovatie

Deze nieuwe non-profit organisatie is officieel van start gegaan en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken vanuit het topsectorenbeleid. De komende jaren moeten honderden MKB-ondernemers verder geholpen worden.

Directeur Chris Bruijnes gaat die uitdaging graag aan: “De innovatiekracht in het MKB is ontegenzeggelijk en ook aan kennis ontbreekt het niet bij de kennisinstellingen. Toch weten de partijen elkaar niet altijd te vinden. Daardoor blijven veel innovatiekansen onbenut. Zonde! Dat geldt ook voor de contacten tussen bedrijven onderling: MKB-ondernemers ervaren het gesprek met elkaar vaak als erg inspirerend.”

Atlassen

InnovatieLink biedt overzicht van wat er landelijk op het gebied van kennis, samenwerking en financiering zoal beschikbaar is, onder andere via de met zo’n 250 organisaties gevulde innovatieatlas.nl. Daarnaast onderhoudt InnovatieLink financieringsatlas.nl, die inclusief de alternatieve financieringsvormen meer dan 200 financiers bevat. Tenslotte zet InnovatieLink ervaren deskundigen in, om de bedrijven wegwijs te maken en te verbinden met de juiste partners. “Dat is en blijft mensenwerk”, aldus Bruijnes.

Tandje bij

Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie, van het ministerie van Economische Zaken, is verheugd met de lancering van InnovatieLink: “We zien dat onze stimuleringsregelingen goed worden benut, maar er kan nog wel een tandje bij. De economie trekt weer aan en dat biedt meer ruimte om te investeren in innovaties bij het MKB. Het verbinden van ondernemers onderling en met kennisinstellingen is daarbij essentieel”.

Boegbeelden chemie en energie

De boegbeelden van beide betrokken Topsectoren, Manon Janssen voor Energie en Gerard van Harten voor Chemie, hebben de handen ineengeslagen. "Chemie en Energie hebben veel gemeen. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van biobased grondstoffen en opwekking en benutting van duurzame energie. Dat zijn eigenlijk MKB-brede vraagstukken, die onze sectoren overstijgen”.

Meer informatie, waaronder de agenda van InnovatieLink zijn te volgen op www.innovatielink.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!